Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven in het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen we met geld, met kennis en met contacten. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Ze zijn heel actief. Naast de jaarlijkse uitreiking van de Appeltjes van Oranje bezoeken ze elk regelmatig bijzondere initiatieven die door ons gesteund worden.

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseren we een speciale actie. Samen met iedereen in het Koninkrijk gaan we op zoek naar de mooiste, beste, succesvolste en leukste sociale initiatieven. Zo wijzen we, samen met u, de nieuwe Koning en Koningin de weg naar bijzondere maatschappelijke organisaties overal in het land. Voor de uiteindelijke winnaars is er € 50.000,= beschikbaar én een Appeltje van Oranje.
Doel initiatief

Om Kinderboerderij Freriks en de Heemtuin gratis en openbaar toegankelijk te houden en ueberhaupt voort te laten bestaan,wil het bestuur van Freriks een koffie-/ theeschenkerij met een ijssalon realiseren op locatie. Tevens wil de stichting Freriks een speelweide creëren met duurzame, educatieve en interactieve speeltoestellen. Stichting Freriks wil een omgeving creëren waar gezinnen met kinderen een dagje uit kunnen ervaren tegen minimale kosten.

Bijna alle basisschoolkinderen bezoeken de kinderboerderij voor educatie. Kinderboerderij Freriks biedt stageplekken aan en biedt de mogelijkheid om maatschappelijke stages te doen(1500uur p.j.).Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij ons de kans zich te ontwikkelen. Sinds kort bieden wij ook de mogelijkheid voor mensen met een beperking om dagbestedingsactiviteiten in te kopen. Samen met ruim 60 vrijwilligers!Zoals u ziet, een plek van iedereen.. Deze plek mag niet verloren gaan!
Waarom winnen

De Kinderboerderij- heemtuin hebben in de regio een enorm belangrijke functie, niet alleen dat mensen in contact kunnen komen met dieren , maar ook dat de mensen samen komen. Jong/oud, arm/ rijk,"normaal"/met beperking en ga zo maar door. Respect voor elkaar en samen de schouders eronder!Het voortbestaan van Kinderboerderij en heemtuin Freriks wordt ernstig bedreigd, omdat de gemeente een bezuiniging heeft door moeten voeren die ook Kinderboerderij Freriks en de Heemtuin raken!

Kijk op www.kroonappels.nl