Onlangs heeft Kinderboerderij Freriks in Winterswijk het Keurmerk Kinderboerderijen ontvangen. Met het behalen van dit kwaliteitskeurmerk toont de kinderboerderij aan dat ze voldoet aan de wettelijke- en gestelde kwaliteitseisen en daarmee een veilige en verantwoorde plek is voor bezoekers, de dieren en natuurlijk de medewerkers. Kinderboerderij Freriks is hiermee de eerste in de regio Achterhoek/ Liemers die dit predicaat heeft binnengehaald.

Kinderboerderijen zijn professionele ondernemingen die moeten voldoen aan vele wettelijke- en kwaliteitsvoorschriften, waarbij de hygiënecode extra aandacht verdiend. De bezoekers verwachten een veilige en goede omgeving voor mens en dier. Om de veiligheid van bezoekers, medewerkers en dieren te waarborgen, is het van groot belang dat kinderboerderijen bewust en systematisch de kwaliteit en veiligheid van haar diensten beheren. Daarom heeft de Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland ( VSKBN) in nauwe samenwerking met diverse partijen, waaronder het Ministerie van EL&I (landbouw) en GGD Nederland  het certificeringstraject opgezet.

Binnenkort wordt er op feestelijke wijze aandacht besteed aan het behalen van deze erkenning. Hierover volgt later meer informatie.

Meer informatie over het keurmerk vindt u op www.kinderboerderijfreriks.nl of op www.kinderboerderijen.nl