Een paar dagen voor de kerst deed het SKB een beroep op u. Help de kleine Nyima. Dit  meisje moet een operatie ondergaan die in Gambia niet mogelijk is, maar in ons land wel.

 

De spontane inzamelingsactie gestart door de vrijwilligers uit het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk heeft geleid tot veel media-aandacht. En niet zonder resultaat! Uit het hele land stromen de bedragen binnen. Inmiddels is er voldoende geld om Nyima naar Nederland te laten komen en de procedure in gang te zetten. “We zijn heel blij met alle steun tot nu toe, maar we zijn er nog niet,” vertelt Ria Elschot, physisian assistent Chirurgie in het SKB. “We proberen zelf op allerlei manieren nog meer geld in te zamelen en doen opnieuw een beroep op iedereen, zodat de operatie inderdaad op korte termijn kan plaatsvinden.”

Ria en haar collega-vrijwilligers hebben de beelden van Nyima helder op hun netvlies staan. “Haar aandoening is in Nederland goed te verhelpen, maar in Gambia niet. Daar komt ze te overlijden. We waren allemaal geraakt door het verdriet van de moeder en het feit dat een operatie daar niet mogelijk is. Ook al is het een druppel op een gloeiende plaat, we redden één meisje. Een meisje dat mede door uw bijdrage straks weer een toekomst heeft,” aldus Ria.

De vrijwilligers van het project SKB4Gambia gaan door. Zondag 6 januari is in Beltrum (Achterhoek) de jaarlijkse survivalrun. De vrijwilligers staan hier met een stand om geld in te zamelen voor de operatie van Nyima.

Wilt u meer weten, kijk dan op www.skb4gambia.nl en op de facebookpagina skb4gambia. Natuurlijk houden we u op de hoogte over Nyima.