Jeugdclubs kunnen zich weer inschrijven voor de Jantje Beton Collecte in maart 2013. In gemeente Winterswijk is nog volop ruimte.  De helft van de collecteopbrengst die de club zelf mag houden, is een aardig steuntje in de rug, zeker nu er fors wordt gesneden in subsidies. Met de opbrengst kunnen jeugdclubs spelmateriaal aanschaffen of buitenactiviteiten voor kinderen organiseren.

 

Uniek aan de Jantje Beton Collecte is dat 50% van de opbrengst voor de collecterende club zelf is. Met de andere helft financiert Jantje Beton projecten die ervoor zorgen dat steeds meer kinderen  veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen in hun eigen buurt. Dat is hard nodig want in veel wijken in Nederland zijn er te weinig fantasierijke plekken voor kinderen om veilig en vrij buiten te kunnen spelen. Kinderen zitten steeds vaker en langer achter tv en computer, terwijl buitenspelen veel gezonder is. Door samen buiten te spelen ontwikkelen kinderen zich lichamelijk, geestelijk en sociaal.

 

Jeugdclubs die in hun eigen regio meedoen aan de Jantje Beton Collecte zetten zich dus in om meer en geschiktere speelplekken te realiseren op plekken waar dat hard nodig is. Daarnaast  zamelen zij geld in om zelf lokale jeugdactiviteiten te kunnen organiseren.  Jantje Beton verzorgt alle collectematerialen en de landelijke campagne.

 

Elk jaar in maart doen ruim 1.650 scoutings, sportclubs, buurt- en speeltuinverenigingen, kinderboerderijen en tal van andere jeugdorganisaties mee aan de Jantje Beton Collecte. De eerstvolgende collecteweek vindt plaats van 4 tot en met 9 maart 2013. Geïnteresseerde jeugdclubs kunnen zich tot 14 februari 2013 aanmelden via www.jantjebeton.nl/collecte of 030- 242 72 65.

 

Jantje Beton

Jantje Beton wil dat kinderen vrij buiten kunnen spelen in hun eigen buurt. Verstoppertje spelen, kliederen met water, hutten bouwen, rennen en klimmen. Maar vaak is er geen plek, is de speelplek slecht bereikbaar of prikkelt de fantasie niet. Daarom start en steunt Jantje Beton jaarlijks tientallen projecten die veilig, vrij en avontuurlijk buitenspelen mogelijk maken. Bijvoorbeeld door jaarlijks (her)inrichting van speelplekken te financieren, samen met scholen openbare schoolspeelpleinen te realiseren en met gemeenten speelbuurten met veilige en kindvriendelijke routes te ontwikkelen. Via haar jaarlijkse collecte steunt Jantje Beton verenigingen bij de organisatie van lokale jeugdactiviteiten.