De voedselbankactie: “SP en Plus, voor de voedselbank dus!!!”  ontwikkelt zich heel goed. Een groot succes  blijkt nu we na vier weken de tussenstand hebben opgemaakt. Klanten en caissières van de Plus hebben in ruim vier weken tijd 12.300 zegeltjes bij elkaar gespaard voor de voedselbank. Dit betekent dat op dit moment(lees woensdag 26 december) 205 spaarkaarten zijn volgeplakt door de organiserende SP-Winterswijk. Daarnaast wordt er ook geld gedoneerd. Dit geld wil de SP-Winterswijk en Plus-Bruggers in overleg met de voedselbank besteden voor artikelen waar dringend behoefte aan is.

 

De aanschaf hiervan willen we dan ook low budget doen, waarbij we wellicht rechtstreeks contact gaan opnemen met fabrikanten ed.
De laatste tijd worden ook (deels) geplakte spaarkaarten ingeleverd. Geweldig natuurlijk! De organisatie heeft besloten om in de drie winkels boxen te plaatsen waar de spaarkaarten in kunnen worden gedeponeerd. De spaaractie loopt tot en met  zaterdag 12 januari en de SP-Winterswijk zal op de vrijdagavonden en zaterdagen aanwezig zijn in de winkels. Doordeweeks kunnen klanten hun spaarkaarten ook in de box deponeren of afgeven bij de caissières.

In de week van 12 januari tot en met 16 januari(laatste inleverdag van spaarkaarten) zal de SP-Winterswijk ook zoveel mogelijk aanwezig zijn in de winkels om klanten in de gelegenheid te stellen deels beplakte spaarkaarten in te leveren voor de voedselbank. Bovendien zijn dan de inzamelboxen nog aanwezig in de winkels.

De boodschappenpakketten zullen uiteindelijk ten goede komen aan de “gebruikers” van de voedselbank in de gemeenten Winterswijk, Aalten-Dinxperlo, Oost-Gelre, Berkelland en Oude IJsselstreek. Dit zijn de gemeenten waar de voedselbank Oost Achterhoek haar werkgebied heeft.

Wij zijn de Plus-klanten en de caissières zeer erkentelijk voor hun massale medewerking en zullen u als lezer op de hoogte houden van het verdere verloop van de actie en natuurlijk ook van het eindresultaat.

Winterswijk klasse en bedankt!!!!!!
Tip voor een donatie:uw statiegeldbon van de lege flessen na de feestdagen!!!