Morgenmiddag zendt het NCRV-radioprogramma Plein 5 uit vanuit Winterswijk naar aanleiding van de verkiezing van Het mooiste dialectwoord van 2012. Het winnende dialectwoord ‘pieneköttel’ wordt op een feestelijke wijze uitgereikt.

 

Hijlco Span presenteert Plein 5 vanuit het historische hotel/restaurant Stad Munster aan de Markt. De uitzending is voor iedereen toegankelijk. In de uitzending praat Hijlco onder meer met Wim ten Damme (ambassadeur van ‘pieneköttel’), schrijver Hans Krosenbrink en de folkband Simpel die in het achterhoeks dialect zingt. Taalkunstenaar Frank van Pamelen zingt zijn dialectlied. Hij heeft van de tien genomineerde woorden een aantal keer coupletten laten horen in Plein 5. In de uitzending voegt hij ze allemaal bij elkaar.
 

Plein 5

Donderdag 20 december

14.00 uur, Radio 5 Nostalgia