Zaterdag 22 december staat bij muziekvereniging Eendracht in het teken van Serious Request. De hele dag zijn er allerlei acties, georganiseerd en bedacht door jeugdleden, die geld op moeten brengen voor de bekende actie van radio 3FM. ’s Ochtends worden er lege statiegeld-flessen ingezameld, ’s middags zijn er allerlei activiteiten in het dorp en ’s avonds is er een spetterend afsluitend concert in het Gerrit Komrij College.

 

Begin 2012 opperde dirigent Gerd Wensink dat Eendracht ook een steentje bij kon dragen aan Serious Request. Toen had niemand kunnen vermoeden dat dit tot zo’n grote actie zou leiden. Alles vindt op één dag plaats: zaterdag 22 december. Alle acties staan in het teken om geld op te halen om baby-sterfte tegen te gaan. Elke zes seconden sterft ergens ter wereld namelijk een baby voor, tijdens of vlak na de geboorte. En daarom komt Eendracht in actie!

In de ochtend worden in de oud-papier wijk van Eendracht, tussen de Groenloseweg en de Morgenzonweg, lege statiegeld-flessen opgehaald. Vanaf 13.00 uur barst het spektakel op en om de Markt los. Er zijn vanuit opleidingsorkest Unity diverse ensembles, bijvoorbeeld Ladies for the Babies en de Badboys, gevormd die zullen optreden. Ook is er een KIEK!, Koek en Zopie tent waar lekkers te koop is, maar waar ook verzoeknummers aangevraagd kunnen worden bij het dweilorkest van Eendracht.

In de winkelstraten brengt veilingmeester Robert Huiskamp diverse mooie items van de goedgevulde veiling aan de man. Hierbij valt te denken aan lekkere vleesschotels voor de kerstdagen, maar ook 2 kaarten voor de uitverkochte voorstelling van Jochem Myjer in theater de Storm in het voorjaar van 2013.
Een bijzonder veiling-item is de mogelijkheid om de dirigent te zijn bij één nummer dat Unity diezelfde avond speelt op het concert. Een mooie gelegenheid voor alle mensen die wekelijks naar Maestro op Nederland 1 kijken en het dirigeer-stokje zelf wel eens ter hand willen nemen.

Ook zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen. Om 12.30 uur worden in een uur instrumenten gemaakt met kinderen, die daarna mee gaan lopen in een optocht door het dorp. Om 15.00 uur is er een stoelendans op de kunst-ijsbaan op de Markt met live-muziek van dweilorkest KIEK! en om 16.30 uur is er in samenwerking met toneelvereniging Nieuw Leven een levende kerststal bij de kinderboerderij. Daarbij kunnen kinderen meelopen met een bijpassende tocht rondom de kinderboerderij en heemtuin.

De dag wordt afgesloten met een spetterend concert door alle jeugdgroepen in de theaterzaal van het Gerrit Komrij College. Dit concert begint om 20.00 uur en er wordt ook een hapje en drankje verzorgd. Kaarten zijn voor €5,- te koop door een mail te sturen naar esteresselink@gmail.com of door op vrijdag 7, 14 of 21 december tussen 18.15 en 18.45 uur naar de Klephoorn aan de Laan van Hilbelink 6 te komen. OP = OP, dus weer er snel bij!

Op zondag 23 december gaat een grote groep jeugdleden naar Enschede toe om een hopelijk mooie cheque aan te kunnen bieden. Alle informatie over Eendracht for the Babies is te vinden op www.eendracht-winterswijk.nl/seriousrequest