Op vrijdag 5 oktober is het Nationale Ouderendag. De Winterswijkse winkeliers sluiten hier bij aan en laten ‘ouderen’ in de leeftijd van 55 tot 90 jaar zien dat het winkelcentrum ook voor hen leuk en aantrekkelijk is. Met speciale aanbiedingen, een mini-markt, live muziek en vooral extra aandacht wordt deze groep die dag helemaal in de watten gelegd!

 

 

Maria Maree zit namens de winkeliers in de organisatie van de ouderendag. “De dag is bedoeld voor ouderen, maar een echte leeftijd aangeven kunnen we niet. Wat ons betreft is iedereen tussen de 55 en 90 van harte welkom die dag. We hebben een leuk gevarieerd programma dat begint met gezamenlijk koffie drinken op de Markt. Daarna kan iedereen lekker gaan winkelen. De winkeliers houden die dag extra rekening met dingen als toegankelijkheid en achtergrondmuziek. Het gaat er om dat iedereen op een rustige manier kan winkelen, met extra aandacht van de medewerkers en dat ze overal bij kunnen. We organiseren ook een mini-markt met diverse informatiestands van onder meer “t Gilde, De Post (WMO loket) en Winterswijk Vitaal. Aan het eind van de middag speelt beiaardier Wim Ruessink op het carillon in de Jacobskerk livemuziek op verzoek: van Teddy Scholten tot Beatles. Er is ook een dansvloer, dus de beentjes kunnen van de vloer.”

 

Speciale acties

Een aantal winkeliers hebben tijdens de Ouderendag een speciale actie. Denk hierbij onder meer aan  een gratis haaranalyse bij Piekfyn, 20% korting op kamerplanten bij Timmermans en Mulder, 25% korting op koekjes en biscuit bij Jamin, koffie met gebak bij een gehoortest bij audicien Schoonenberg,  gratis grabbelen en gratis kennismaken met voetreflex of voetmassage bij Knutselmaatje en een gratis proefrit op een elektrische fiets fietsenmaker Oonk.

 

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10.30 uur gezamenlijk koffie drinken
  • 11.00 uur winkelen in het centrum
  • 13.00 uur mini-markt met diverse kramen
  • 14.00 uur live-muziek met dansvloer
  • 15.30 uur beiaardier speelt verzoeknummers
  • 16.30 uur livemuziek met dansvloer
  • 17.30 uur einde programma

 

Overzicht deelnemende winkeliers

Espressobar Gusto, Top Stijl Damesmode, Bizarra dameskleding, Koffiehuis de Koets, Foto Objectief, Knutselmaatje, Sellink Juweliers, Bakker Heijerman, Charles snuffelwinkel, Zus en Zo  Eetkado, kapsalon Piekfyn, Second Time tweedehandkleding, The Gallery, Lingerie Pour Vous, Werldwinkel, Hanet Leusink hobby & kleinvak, Beregoed twedehands kinderkleding, Peter’s Meubelpandje, Emotions Lifestyle, Marotte koeken en tafelen, Han Kolkman fotografie, Scapino, Markies In koffie, bonbons en woondeco, Te Winkel Sfeerverlcihting, DA, Double U Womenswear, De Hypotheker, Hobbyhuis Heynen, Bloemisterij Timmermans en Mulder, Jamin, Schooeneberg Audicien, Oonk fietsen, Thiele Mode, De Jong Woningstoffering, UBCRO Sport en nog veel meer winkeliers!