Op 28 september wordt het Gerrit Komrij College officieel geopend. Ook de vestiging Winterswijk van de Bibliotheek Oost-Achterhoek zal dan verhuisd zijn en officieel geopend worden. Vanaf 29 september, tijdens de open dag van het Gerrit Komrij College, kunnen alle inwoners van Winterswijk terecht in de nieuwe bibliotheek. Op maandag 1 oktober kan men weer terecht om boeken e.d. in te leveren en/of te lenen.

 

De bibliotheek aan de Spoorstraat is in verband met de verhuizing gesloten vanaf vrijdag 7 september aanstaande. Vanaf 1 september worden de openingstijden al wel aangepast aan de nieuwe situatie.

 

De Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft vorig jaar een zeer grote bezuinigingsopdracht gekregen van de drie gemeenten waar zij het bibliotheekwerk verzorgt. Dit heeft de afgelopen tijd geresulteerd in ingrijpende maatregelen, zoals het fors terugbrengen van de personeelsbezetting. Eén van de meest opvallende maatregelen was het invoeren van het winkelconcept in zes vestigingen. In Winterswijk zal dit gebeuren in het nieuwe gebouw in het Gerrit Komrij College. Het winkelconcept is een andere manier van presenteren van de collectie, waardoor bezoekers van de bibliotheek verrast worden en meer boeken uit de collectie zien.

 

Het wijzigen van de openingstijden is ook een gevolg van de bezuinigingsopdracht. Met veel minder personeel wil Bibliotheek Oost-Achterhoek zoveel mogelijk dienstverlening bieden. Vandaar dat de vestigingen andere (en zelfs ruimere) openingstijden krijgen, waarvan echter wel een deel selfservice is. Dat houdt in dat klanten tijdens deze uren zelf hun boeken kunnen inleveren en uitlenen, iets dat nu ook al gebruikelijk is dankzij de selfservice-apparatuur. Het is echter tijdens deze uren niet mogelijk om vragen te stellen bij de informatiebalie van de bibliotheek. De informatiebalie is geopend tijdens de zogenaamde fullservice-uren. Tijdens deze uren kunnen alle vragen over de collectie en andere faciliteiten van de bibliotheek aan een deskundige medewerker van de bibliotheek gesteld worden. Hieronder, in het schema van de openingstijden, staan de openingstijden vermeld, met daarbij de uren dat de informatiebalie geopend is. In verband met de verhuizingsluiting vanaf vrijdag 7 september is de bibliotheek in Winterswijk op woensdag 5 en donderdag 6 september ’s avonds extra geopend.

 

 

De Bibliotheek Winterswijk

 

Parallelweg 5

 

7104 DC  Winterswijk

 

 

 

Openingstijden per 1 september 2012

Afwijkende openingstijden

 

 

Infobalie geopend

 

Maandag

13.30-17.30

13.30-17.30

 

Dinsdag

11.00-20.30

11.00-20.30

 

Woensdag

11.00-17.30

13.30-17.30

5-9-2012: afwijkende opening: 11.00-20.30 uur

Donderdag

11.00-17.30

13.30-17.30

6-9-2012: afwijkende opening: 11.00-20.30 uur

Vrijdag

11.00-20.30

11.00-20.30

 

Zaterdag

10.00-15.00