De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 26 augustus een 22-jarige man uit Winterswijk aangehouden op verdenking van het feit dat hij zonder aanleiding een kopstoot uitdeelde aan een hem onbekende man uit Amsterdam.

 

Het voorval werd net na middernacht gemeld bij de politie. Beveiligers waren er snel bij en hielden de verdachte staande. De 23-jarige man uit Amsterdam was in Winterswijk in verband met de feesten die er plaats vonden. Hij was met een vriendin op weg naar een café toen hij op de Markt ineens werd tegengehouden door een hem onbekende jonge man, die hem vrijwel meteen een kopstoot uitdeelde. Beveiligers waren er heel snel bij en hebben de verdachte staande gehouden tot de komst van de politie. De Amsterdammer liep twee sneeën op aan zijn neus door de kopstoot. De Winterswijker is meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

 

Vrienden van de Winterswijker probeerden zich nog met de aanhouding te bemoeien, waardoor de politiebikers die er als eerste bij waren hun fietsen moesten gebruiken om de verdachte af te schermen en hem naar een politievoertuig te kunnen brengen. Er zijn geen andere aanhoudingen verricht.