De witmarmeren parel die begin augustus uit de Notaristuin in Winterswijk werd gestolen is terecht.Bij een huiszoeking trof de politie de parel afgelopen zondag aan in de woning van een inwoner van Winterswijk.De veertig kilo zware parel is onbeschadigd en wordt binnenkort teruggeplaatst in de Notaristuin. Vóór de officiële opening van de tuin op zondag 9 september is het kunstwerk en speelobject weer in oude staat hersteld. De gemeente gaat de kosten voor het herstel verhalen op de dader.

 

Op dinsdag 7 augustus ontdekte een hoveniersbedrijf een van de kleinere parels was verdwenen. De gestolen parel maakt deel uit van een parelsnoer van 52 witmarmeren parels van verschillende grootte. Het kunstwerk ‘Voor Altijd en Eeuwig’ van kunstenares Karin Colen is een blikvanger in de Notaristuin en heeft een speelfunctie voor kinderen. Het parelsnoer mag beklommen worden en mag als zitje worden gebruikt.

De Notaristuin ligt aan de Roelvinkstraat in het centrum van Winterswijk. Vanaf september vorig jaar is er hard gewerkt aan de tuin. De metamorfose van dit nauwelijks gebruikte plantsoen tot een echte dorpstuin is klaar. De tuin is vergroot, de historische Kloksteeg is in ere hersteld, er zijn nieuwe paden gemaakt en er is nieuwe verlichting en nieuw meubilair geplaatst. Nieuwe planten en heesters zorgen samen met de monumentale bomen voor een aangename seizoensbeleving. Bezoekers kunnen er straks een boek lezen, in de zon zitten, met hun kinderen spelen en genieten van kunst.