Vanmorgen reikte burgemeester Thijs van Beem een koninklijke onderscheiding uit aan de heer Erik ten Dolle. De heer Ten Dolle werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote inzet voor de Stichting Winkie. De uitreiking vond plaats tijdens de officiële opening van de 35ste editie van de Winkieweek op de Scholtenbrug in Winterswijk.

 

De heer Ten Dolle (51 jaar) is sinds 1977 vrijwilliger bij de Stichting Winkie en sinds 1988 bekleedt hij ook de functie van voorzitter. De Winkie heeft als doel kinderen uit alle lagen van de bevolking samen een fantastische week tijdens de zomervakantie te bezorgen. De heer Ten Dolle weet al vanaf de beginjaren mensen te stimuleren en te betrekken bij de Winkieweek. Met zijn positieve instelling en uitstraling vindt en bindt hij mensen. Hij weet het nodige ‘Winkievirus’ over te brengen bij de vrijwilligers en ook bij de collectanten die jaarlijks op pad gaan voor de Winkie. Daarnaast geeft de heer Ten Dolle jongeren de mogelijkheid hun maatschappelijke stage te volgen tijdens de Winkieweek.

In moeilijke tijden heeft hij samen met andere bestuursleden geknokt voor het bestaansrecht van Stichting Winkie. Ondanks de nodige tegenwind bleef de heer Ten Dolle positief en werkt en denkt altijd aan vooruitgang.

 

Onder leiding van de heer Ten Dolle is de Winkie uitgegroeid tot een organisatie van rond de 140 medewerkers. Allen zetten zich jaarlijks belangeloos in en offeren een week in het midden van de vakantie op voor de Winkie. Dankzij deze inzet kunnen honderden Winterswijkse kinderen ieder jaar weer genieten van de Winkieweek.