De politie heeft zaterdag 21 juli tot zondagochtend 22 juli bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde in totaal drie mensen aangehouden. Twee mannen werden aangehouden op het festivalterrein en een derde man net buiten het terrein.

 

Op het terrein werd één persoon aangehouden voor diefstal van een spandoek en één voor mishandeling van een beveiliger die hem van het terrein wilde verwijderen vanwege vernieling. Zij kregen een boete en een terreinontzegging. Buiten het terrein werd een man aangehouden die zonder reden een aantal mensen had geslagen en geduwd. De man kreeg een boete.

Bij de aangekondigde alcoholcontroles op de wegen rondom de Zwarte Crosse heeft de politie zaterdagavond in totaal 669 automobilisten gecontroleerd op rijden onder invloed. Vijf bestuurders hadden teveel gedronken en zijn aangehouden. Zij hebben een proces-verbaal gekregen.