Regio –  De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 15 juli vier Zutphenaren aangehouden voor koperdiefstal. Agenten konden het viertal aanhouden dankzij een zeer oplettende getuige die de dieven betrapte en de politie belde.

 

De getuige reed rond 04:30 uur over de Industrieweg in Aalten. Hij zag dat vier mannen zich verdacht gedroegen bij een geparkeerde auto. De man belde de politie en hield het viertal in de gaten. Toen de mannen er in een auto vandoor gingen, hield de getuige contact met de politiemeldkamer. Agenten kwamen ter plaatse en hebben het viertal gecontroleerd.

In hun auto vonden de agenten koperen kabels. Deze bleken gestolen te zijn bij een bedrijf aan de Industrieweg. De mannen uit Zutphen, 17, 18, 19 en 21 jaar, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de diefstal in onderzoek.