btte2012

“Doe Maar” in Ratum…?, Ja, je zou het bijna gaan denken als je je ogen even sluit tijdens een optreden van “Toe Maar;” de nieuwste formatie rondom Wilco Hijnk uit Winterswijk, klinkt weergaloos en is een van de top-acts  op het 21e Back To The Eighties Festijn.

Dit openlucht evenement met Djs, Live-band, straattheater,Bier en Barbecue vindt plaats op zaterdagavond 11augustus rondom verenigingsgebouw Emma in Winterswijk-Ratum. Thema dit jaar is “Fatal Flowers” waar niet te veel over gezegd kan worden omdat  de verrassing er anders af is maar het heeft iets te maken met de Maya-calender die het einde der tijden heeft voorspeld?.

Waar wel wat over gezegd kan worden is die  andere hoofdact;  Dj St Paul , door iemand van de NRC-krant onlangs nog uitgeroepen tot beste festival-dj van nederland, Paul komt weer naar Winterswijk, hij (van geboorte winterswijker) was  ook in 2009 al te gast in Ratum en gaat naast  80’s nu ook 90’s muziek draaien. Hij is geen dance of house dj, maar zoekt mooie muziekjes uit met een kop en een staart en maakt daar z’n eigen geheel van, die volgens “de feestprofessor” nooit vervelen. 

En daarmee  is de vernieuwing  van BTTE tot “Back to 80’s & 90’s een feit.  “Toe Maar”gaat spelen vanaf 21.30 uur op het “Wild Romance podium”  aan de voorzijde van “Het gebouw”  Verder heeft het Grooveadelic Visuals Vj-team weer z’n medewerking aan Back to The Eighties toegezegd evenals de  Dj Jim cool van TSJOEK  en naaldenkraker Chicken George  staat ook al te popelen  om de  90’s classics te laten rocken.btte2012

Ook Raaftheater gaat mischien iets doen met het thema Fatal Flowers. En er komen nog een paar surprise-cts.   Niet het grootste feest, maar het mooiste festijn van de hele wereld organiseren is  de ambitie van de organiserende stichting Pyramide Pop.   Volgens de Maya- kalender  wordt het 11 augustus vanaf 20.30 uur weer “Alderdebastend mooi in Ratum”!!!   (Meer info is binnenkort te vinden op www.backtotheeighties.nl )