GROENLO – Op 25, 26 en 27 oktober vindt het historisch-cultureel evenement De Slag om Grolle plaats. Drie dagen en nachten gaat Groenlo terug in de tijd, naar het jaar 1627. Omroep Gelderland is hierbij, met verslag rondom het evenement en een liveregistratie van de veldslag op zaterdag.
De Slag om Grolle vindt iedere twee jaar plaats in het Achterhoekse Groenlo. Het evenement trekt honderden liefhebbers van over de hele wereld die de zeventiende-eeuwse gevechten naspelen. De inname van het in 1627 door Spaanse troepen bezette stadje wordt op die manier herbeleefd. Niet met acteurs, maar met re-enactors. Mensen die een passie hebben voor het zich inleven in een historische setting.
In aanloop naar het evenement en de veldslag, waarvan de vorige editie zo’n 40.000 bezoekers trok, doet Omroep Gelderland uitgebreid verslag van de voorbereidingen; wat komt er allemaal kijken bij het naspelen van een 17e-eeuwse veldslag? We geven praktische tips en de benodigde achtergrondinformatie. En verslaggever Jonne Telkamp legt uit wat De Slag om Grolle nu precies inhoudt.
Op vrijdag 25 oktober doen we verslag van de sfeervolle fakkeltocht, die loopt door het centrum van Groenlo. De beelden hiervan zijn na afloop via onze website te bekijken.
Verder houden we je op de hoogte via gld.nl, in onze app, via Facebook en Instagram, op Radio Gelderland en natuurlijk op tv. Op zaterdag 26 en zondag 27 (herhaling) oktober is de nagespeelde veldslag live te zien op TV Gelderland.
Alles rondom het evenement is te volgen via gld.nl/slagomgrolle. Op 26 en 27 (herhaling) oktober vanaf 13.45 uur is De Slag om Grolle live te zien op TV Gelderland.