Megchelen – De politie kwam gistermiddag twee verdachten op het spoor die zich voordeden als agenten. Het gaat om een man van 20 jaar uit Hilversum en een man van 19 jaar uit Doetinchem. De mannen zijn aangehouden voor oplichting.

Collega’s zijn ter plaatse gegaan naar een woning aan de Millingseweg in Megchelen na een melding over twee nepagenten. Op hetzelfde moment was de bewoonster onderweg naar het politiebureau in Gendringen voor een zogenaamd gesprek met de politie. Eerder die dag was ze namelijk gebeld door één van de nepagenten, omdat hun woning volgens hen op een lijst stond van inbrekers en zij mogelijk een doelwit waren. De nepagent heeft haar vervolgens uitgenodigd op het politiebureau voor een gesprek, zodat zij die middag niet thuis zou zijn. Haar man is slecht ter been en bleef daardoor thuis. Ook is haar beloofd dat er een collega van de nepagent langs zou komen om de sloten van de woning te controleren. Eenmaal aangekomen bij de woning zagen de collega’s een personenauto staan met daarin een bestuurder. Ook liep er een man op het erf, die volgens de bewoner had aangegeven dat hij voor de sloten kwam. Hierop hebben de collega’s beide mannen aangehouden.

Controleer altijd of je met een echte agent te maken hebt

De politie pakt dit soort signalen zeer serieus op en vraagt mensen zich te melden als ze onlangs met eenzelfde smoes zijn benaderd. Het is goed om te weten dat de politie nooit op deze manier te werk gaat. Een agent zal nooit vragen om waardevolle spullen of geld af te staan om deze ‘veilig te stellen’. Wordt u gebeld door iemand die zich voordoet als politiemedewerker en vertrouwt u het niet? Hang op en maak melding bij de politie. U kunt hiervoor het telefoonnummer 0900 – 8844 bellen. Vraag de agent die aan de deur staat altijd om politie-identificatie. Op zo’n legitimatiebewijs (een pasje ter grootte van een rijbewijs) staat een politielogo, een foto en het dienstnummer. Kan de ‘agent’ geen ID tonen of twijfelt u aan de echtheid ervan? Bel dan 112, aangezien het om een heterdaadsituatie gaat. Laat een agent die zich niet kan identificeren nooit zomaar binnen.