Fotto: Jan van der Linden

WINTERSWIJK – De Vrijmetselaarsloge in Winterswijk houdt op woensdagavond 30 oktober een open avond voor belangstellenden. Het vindt plaats in het Logegebouw Jeugdkerkstraat 6 te Winterswijk. De avond begint om 20:00 uur.

Vrijmetselarij is een levensbeschouwelijke stroming die zich richt op het verdiepen van zelfkennis en het werken aan persoonlijke ontwikkeling. Binnen de vrijmetselarij wordt een methode gebruikt die gebaseerd is op bouw- en lichtsymboliek. Elke woensdagavond komen in de loge mannen van verschillende achtergronden samen, variërend in leeftijd, geloofsovertuiging, opleiding, en carrière. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er vaak een lezing gehouden, niet om gelijk te krijgen, maar om een bredere kijk op het leven te ontwikkelen.

Eén van de leden, Robbert Westera, zal een lezing houden. Daarna is er veel ruimte voor vragen over de lezing zelf maar ook over de vrijmetselarij. Aan het eind van de avond is er onder het genot van een drankje de gelegenheid om met individuele leden te praten over alle aspecten van de Vrijmetselarij en om het logegebouw te bezichtigingen.

De bijeenkomst wordt gehouden in het Logegebouw, Jeugdkerkstraat 6 te Winterswijk. De lezing begint om 20.00 uur; vanaf 19.30 uur is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee. De toegang is gratis. Meer informatie www.logedeachterhoek.nl