Uitreiking 2023 Foto: Frank Bosvelt

Het is weer zover! De jaarlijkse verkiezing van de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van Winterswijk gaat weer van start. De WUh roept alle inwoners op om hun stem uit te brengen en zo mee te bepalen wie zich dit jaar Toffe Peer van Winterswijk mag gaan noemen.

 

Dit jaar organiseert de WUh deze verkiezing voor de zesde keer, Han Boterman, Carolien Nijhuis, Hans Huls en Inou Heideman gingen de winnaar van 2023 Roel Jansen voor. In 2023 waren er 25 nominaties. De elfkoppige jury koos toen voor Roel Jansen van Jansen Metal Products. Jansen Metal Products zorgt niet alleen goed voor zijn personeel maar doet ook nog een stap extra. Het bedrijf investeert veel in techniekonderwijs, nodigt docenten uit die in het bedrijf mogen meedraaien, daarnaast worden speciale dagen voor meisjes in de techniek georganiseerd. Een bijzonder initiatief is het project Metal Skills Kids. Met Metal Skill Kids laat men de jeugd van Winterswijk die naar de basisschool gaan kennis maken met techniek. Bij Janssen Metal Products vindt men het belangrijk om iets te doen aan het “onbekend maakt onbemind”. Door het geven van workshops één per jaar aan alle groep zeven leerlingen van de basisscholen uit Winterswijk probeert men de jeugd te inspireren en vooral enthousiast te maken voor techniek. Op deze manier hoopt men dat er meer jongeren in de toekomst voor techniek zullen kiezen. Maatschappelijk betrokken ondernemers zijn, ook in Winterswijk de stille helden van ons dorp. Ze creëren niet alleen banen, maar investeren ook in de leefbaarheid van Winterswijk. Van het sponsoren van de lokale voetbalclub tot het opzetten van duurzaamheidsinitiatieven, deze ondernemers maken écht het verschil. “De Toffe Peer verkiezing is een kans om gemeenschappelijk onze waardering te tonen voor de ondernemers die verder kijken dan alleen winst,” aldus voorzitter van de WUh Mark van Dam. “Het stimuleert ook anderen om maatschappelijk betrokken te ondernemen.”

Door te stemmen, laat je als inwoner niet alleen je waardering blijken, maar moedig je ook andere ondernemers aan om maatschappelijk betrokken te zijn. Laat je stem horen en help mee om maatschappelijk betrokken ondernemen in de schijnwerpers te zetten. Samen maken we Winterswijk nog mooier!

Stemmen is eenvoudig en kan op één manier. Ga naar de website van de WUh.: https://wuhwinterswijk.nl/toffepeer en klik op ondernemer aanmelden. De stemming sluit op 31 december 2024. De winnaar wordt tijdens een feestelijke en informatieve ondernemersavond in januari 2025 bekend gemaakt.