Op zaterdag 9 november 2024 openen Transit Oost, De Museum Fabriek en Museum Villa Mondriaan hun deuren voor een bijzondere Museumnacht in Winterswijk. Tussen 19:00 en 00:00 uur kunnen bezoekers genieten van een gevarieerd programma vol muziek, kunst en cultuur, geschikt voor jong en oud. De populaire ‘Borrelbus’ rijdt de hele avond gratis tussen de musea en zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen. Het belooft een bijzondere avond te worden.

Vorig jaar werd voor het eerst een Museumnacht georganiseerd in Winterswijk. Het idee kwam uit de Museumvisie: een werkgroep waar de drie musea en de Gemeente Winterswijk als partner in zitten. De musea hadden al langer de wens om samen een programma te maken. Dit jaar is daar een geheel verassende draai aan gegeven. Zo vertelt muzikale programmeur
van de avond Jeffrey Sletering: “Ontdek het verleden, beleef het heden en inspireer de toekomst tijdens Museumnacht Winterswijk.”

Bezoekers kunnen vanaf Transit Oost elk uur gratis gebruik maken van de ‘Borrelbus’, die hen comfortabel naar verschillende locaties brengt. Transit Oost opent speciaal voor deze avond haar unieke museumwerkplaats, waar je de rijke spoorweggeschiedenis van Oost-Nederland kunt ervaren. Hoogtepunten zijn een lezing door Wim Aalderink over pionier Jan Willink, flitsrondleidingen, het bouwen aan modellandschappen en een indrukwekkend diorama van station Neede in 1925. Deense muzikant Bjarke Ramsing verzorgt de sfeervolle muziek. Bij De Museum Fabriek ontdek je unieke historische beelden van Winterswijk tijdens een doorlopende filmvertoning en geniet je van een muzikale set door Bas Vinyl. Ook geeft de jazzband Hang Trio een spetterend optreden.

In Museum Villa Mondriaan kun je genieten van live optredens van Collin Daamen, Rick Sanders en het duo SERVICE. Doe mee aan flitsrondleidingen door de tentoonstellingen De regionale spiegel en Michael Rhebergen | It Might As Well Be Spring. Creatievelingen kunnen aan de slag met een workshop linosnede en er zijn korte films te zien van jonge filmmakers. Zin in iets bijzonders?

Meld je aan voor ‘Op date met Mondriaan’ (18+), een blinddate tussen kunstwerken en mensen! Beleef deze Museumnacht en ontdek het culturele hart van Winterswijk! Met één ticket van €17,50 heb je toegang tot alle activiteiten en tentoonstellingen in Transit Oost, Museum Fabriek en Museum Villa Mondriaan. Voor het volledige programma en het reserveren van een
ticket, kijk op https://villamondriaan.nl/.