Winterswijk – De heer Antoon Olbach (82) uit Winterswijk is op vrijdag 11 oktober benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding met name vanwege zijn jarenlange inzet voor schietvereniging de Aanleg. Locoburgemeester Schepers reikte het lintje vrijdagavond uit aan de heer Olbach tijdens de tweejaarlijkse feestavond van de schietvereniging.

 

Verdiensten

De heer Olbach heeft zich de afgelopen 50 jaar ingezet als penningmeester van schietvereniging de Aanleg. Hij droeg zorg voor het innen van de contributie, het betalen van de facturen en aanschaf van de nieuwe buksen, kogels en schietkaarten. De heer Olbach nummerde de buksen indien nodig en zorgde voor het printen van 750 schietkaarten voor de jaarlijkse zomercompetitie. Daarnaast nam de heer Olbach zelf deel aan de competitie.

Daarnaast is de heer Olbach ruim 50 jaar actief als penningmeester binnen de Aaltense schietbond (A.S.B), de overkoepelende organisatie voor 22 schietverenigingen. De A.S.B. maakt de wedstrijdroosters, verzorgt de puntentelling, huldigt de kampioenen en organiseert extra wedstrijden voor de verenigingen. Sinds ruim 15 jaar is de heer Olbach ook bestuurslid van de vereniging.

Hij heeft een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het prachtige 120 pagina’s tellende jubileumboek “Gezellig en trefzeker” van de A.S.B.

De heer Olbach is daarnaast al 50 jaar actief binnen de volkstuinvereniging D’n Goarden, Als voorzitter van de Tuincommissie houdt de heer Olbach toezicht op het complex en begeleidt hij nieuwe leden. Daarnaast regelt hij het verhuren van de percelen en het klaar maken van de vrijgekomen percelen voor nieuwe huurders.

 

Foto: Locoburgemeester Schepers met de heer Olbach en zijn dochter en kleinkinderen.