Grehamer Invest investeert in de vindingrijke e-trike Joiny. Dankzij deze investering kan oprichter Martin Vossebeld, die zelf MS-patiënt is, zijn missie voortzetten om niet alleen zijn eigen mobiliteit te verbeteren, maar ook die van anderen. De Joiny is ontworpen als een alternatief voor de scootmobiel, met name gericht op bijvoorbeeld MS-patiënten, mensen met long COVID, of personen die in een revalidatietraject zitten.
Door MS-symptomen werd Martin steeds minder mobiel. Maar klaar voor een scootmobiel, dat was hij niet. Daarom ontwierp hij een combinatie van een e-bike en een scootmobiel: de Joiny. Vossebeld legt uit: “Met de Joiny wilde ik niet alleen mijn eigen mobiliteitsprobleem aanpakken, maar ook andere mensen helpen zich jong te voelen en actief te blijven. De Joiny is er voor iedereen, zodat je weer op pad kunt. Veel mensen met een mobiliteitsbeperking zitten namelijk nog steeds thuis.”
Een alternatief voor de scootmobiel, ontwikkeld vanuit persoonlijke ervaring
Hoewel de Joiny in eerste instantie is ontstaan uit de ervaring van Martin met MS, is de e-trike inmiddels breder toepasbaar. “De Joiny is niet alleen een alternatief voor de scootmobiel, maar biedt een dynamische, sportieve optie voor mensen die hun autonomie willen behouden. Het gaat om vrijheid, niet om beperking, iets wat ik zelf aan levende lijve ondervind,” benadrukt Vossebeld.
Opschaling en marktintroductie 
Met de investering van Grehamer Invest kan Joiny nu verder opschalen en meer mensen bereiken. “Dit is een cruciale stap in onze groei,” aldus Vossebeld. “Dankzij deze investering kunnen we de productie versnellen en meer mensen helpen die baat hebben bij onze oplossing.” Grehamer biedt daarnaast begeleiding bij de marktintroductie en het opschalen van de productie.
Over Joiny
Joiny is een innovatieve elektrische driewieler, ontworpen als sportief alternatief voor de scootmobiel. Met de Joiny ben je op dezelfde ooghoogte als fietsers en wandelaars. De Joiny combineert stabiliteit, veiligheid en sportiviteit, en is ontwikkeld vanuit de behoeften van de gebruikers zelf.