© EUREGIO

Noerdhorn  – Op vrijdag, 19 september kwamen de thematische commissies van de EUREGIO in Nordhorn bijeen. De EUREGIO telt drie commissies met experts op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling (commissie MOZER – Maatschappelijke ontwikkeling), Duurzame ruimtelijke ontwikkeling en Economie en arbeidsmarkt. In interactieve workshops gingen de deelnemers uit de verschillende aangesloten gemeenten en partnerorganisaties in gesprek over de actuele onderwerpen water en mobiliteit. Want uitdagingen kun je het beste grensoverschrijdend aangaan: zij het hoogwater, extreem weer of droogte.

© EUREGIO

Adjunct-directeur-bestuurder van de EUREGIO Dinand de Jong: “Oplossingen waarbij de planning niet stopt aan een landsgrens, zijn het meest duurzaam. Regio’s en landen kunnen van elkaar leren. Dit geldt voor het waterbeheer, maar net zo goed voor het thema mobiliteit langs en over de grens. Goede bereikbaarheid is belangrijk voor de mensen en de economie in de EUREGIO, zowel in landelijke als ook stedelijke gebieden.”

 

De betrokken commissieleden vullen de grensoverschrijdende samenwerking in de EUREGIO met leven vanuit hun vakinhoudelijke expertise. Sommige leden zijn al sinds de oprichting van de commissies in 2014 actief. Tijdens de gezamenlijke bijeenkomst in Nordhorn werden deze jubilarissen dan ook in het zonnetje gezet. Als kleine attentie voor hun inzet ontvingen zij het boek “Gebrauchsanweisung für die Niederlande” van Kerstin Schweighöfer (voor de Duitsers) en “74 Duitse iconen” van Prof. Gert-Jan Hospers (voor de Nederlanders). Een ludieke attentie om hun kennis van het buurland verder te verdiepen.