Het GrensInfoPunt EUREGIO nodigt studenten en aankomende studenten uit voor een nieuw adviesaanbod: “Digitale themadag Studiefinanciering”. Op 9 oktober 2024 van 13:15 tot 16:15 uur hebben geïnteresseerden de mogelijkheid om in individuele gesprekken waardevolle informatie te krijgen over de financiering van hun studie in Duitsland en Nederland.

Studenten die in het ene land willen wonen en in het andere land willen studeren, zitten vaak met de vraag welke financiële ondersteuning voor hen beschikbaar is. Onderwerpen als het Duitse Auslands-BAföG of de Nederlandse studiefinanciering roepen veel vragen op. Dit is precies waar de themadag voor bedoeld is: ervaringsdeskundigen van het BaföG-ambt, DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) en een adviseur van het EUREGIO GrensInfoPunt zijn beschikbaar voor digitale één-op-één gesprekken om vragen te beantwoorden over de verschillende financieringsmogelijkheden en mogelijke gevolgen voor bijvoorbeeld de sociale zekerheid. Let op: Er worden geen aanvragen in behandeling genomen en er wordt geen informatie verstrekt over de status van een lopende aanvraag. Het aantal adviesgesprekken is beperkt en registratie is verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich voor 30 september 2024 per e-mail aanmelden bij spreekuur@euregio.eu. Na registratie ontvangen deelnemers een link om de MS Teams videoconferentie bij te wonen.

We kijken uit naar uw aanmelding en beantwoorden graag al uw vragen over studiefinanciering. Maak van de gelegenheid gebruik om uitgebreide informatie rechtstreeks van de relevante deskundigen te krijgen!

 

Datum en tijd:

– 9 oktober 2024

– 13:15 – 16:15 uur

Uiterste datum inschrijving: 30 september 2024

Aanmelding per e-mail: spreekuur@euregio.eu