In een samenwerking van particuliere tuineigenaren in de Nederlands-Duitse grensstreek openen op zondag 29 september zes bijzondere en landschappelijke parken en (moes)tuinen voor de laatste keer dit jaar hun tuinen voor bezoekers. Samen vormen deze tuinen aan beide zijden van de grens, een uiteenlopend palet van landschappelijke ontwerpen, bloemen en planten, bloemperken, oranjerieplanten en nog veel meer.

 

De Open Tuinendag biedt geïnteresseerden een unieke gelegenheid om van zes bijzondere tuinen te genieten die de rest van het jaar meestal beperkt toegankelijk zijn. Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. De zes tuinen zijn verschillend van aard, zodat iedere tuinliefhebber kan genieten en inspiratie opdoen voor de eigen tuin. Ook nu het najaar nadert zijn er op zondag 29 september 2024 nog veel bloemen te zien en zijn de (moes-)tuinen nog mooi.

 

In Duitsland zijn het landschapspark Gut Heidefeld in Bocholt en de boerderijtuin Deymannshof in Rees geopend. In Nederland zijn in Megchelen de landschapstuin van Studio Nico Wissing en het park en moestuin van Huis Landfort te bezoeken. In het nabijgelegen Breedenbroek zijn de landschappelijke tuin De Schoppe en landschapstuin ’t Meihuus toegankelijk. Aan de hand van een speciale folder die op alle locaties aanwezig is, kunnen bezoekers zelf een mooie (fiets)route uitstippelen tussen de diverse tuinen. Bij de tuinen zijn beperkte parkeerfaciliteiten aanwezig en voor alle tuinen geldt dat honden niet worden toegelaten, ook niet aangelijnd.

 

Extra activiteiten 29 september

Naast al dit moois dat er in deze tuinen te zien is, worden er op enkele locaties extra activiteiten ontplooid. Zo zijn er in de tuin van Studio Nico Wissing werken van bloemkunstenaar Ben Clevers te zien en tonen Kees Donkers en Marloes Durinck hun kunstwerken. Op Huis Landfort geeft harmonie St. Caecilia uit Megchelen om 13u00 een parkconcert en er zijn rondleidingen door het landhuis.

 

Meer informatie Meer info over de Open Tuinendag, beschrijvingen van de tuinen, de adressen, openingstijden, entreekosten en alle overige bezoekersinfo is te vinden in een downloadbare folder op www.erfgoedlandfort.nl/bezoeken/open-tuinen-dagen