Basisschoolleerlingen uit Bredevoort, Aalten, Dinxperlo en de omliggende buurtschappen kunnen dit schooljaar weer sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is het tweede jaar dat de gemeente Aalten het succesvolle sport- en stimuleringsproject Sjors Sportief & Creatief aanbiedt. Kinderburgemeester Karlijn Roelofsen van de Groen van Prinstererschool ontving het eerste Sjorsboekje uit handen van wethouder Hans te Lindert.
Ontdekken staat voorop. Dankzij Sjors Sportief & Creatief en het Aaltense activiteitenplatform VitaalBAD.nl kan de basisschooljeugd ook dit jaar weer bladeren door het ‘Sjorsboekje’. Van atletiek en turnen tot en met drummen en koken, het is allemaal mogelijk. De kennismakingsactiviteiten worden veelal gratis aangeboden.
Kennismaken met sport en cultuur
Dit project is een initiatief van de sociaalwerkers van Figulus Welzijn, de gemeente Aalten en de Talentverbinders in samenwerking met regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Karlijn te Poele, Talentverbinder Sport en Bewegen: “We vinden het belangrijk dat kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Door deze gids en VitaalBAD.nl wordt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken, zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden. En in de meeste gevallen is het nog gratis ook.”
De Sjors-formule
In ruim 160 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem op www.vitaalbad.nl zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling in de gemeente Aalten. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.
Inschrijven voor activiteiten
Het aanbod wordt gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in gemeente Aalten mee naar huis krijgen. Karlijn: “Inschrijven voor de activiteiten kan via de website www.vitaalbad.nl  Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen.”