Foto: RTV Slingeland

Winterswijk – De heer Smit (63) uit Winterswijk is op zaterdag 31 augustus benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding met name vanwege zijn jarenlange inzet als President voor de vele evenementen van Vereeniging Volksfeest Winterwijk.

Burgemeester Bengevoord reikte de onderscheiding zaterdag uit aan de heer Smit tijdens het jaarlijkse Volksfeest.

 

Verdiensten
De heer Hans Smit is al 30 jaar bestuurslid van Vereeniging Volksfeest en maakt ruim 20 jaar deel uit van het hoofdbestuur van de Vereeniging. Sinds bijna 15 jaar is hij President van de Vereeniging en staat hij aan het hoofd van de 90 bestuursleden. De heer Smit zorgde er onder andere voor dat de verhuizing plaats vond van de traditionele feestzaal in theater de Storm naar het centrum van Winterswijk in 2009. Daarnaast bewaakt de heer Smit al ruim 10 jaar het belang van Vereeniging Volksfeest op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.

De heer Smit is gedurende een periode van vijf jaar voorzitter geweest van de jongerensociëteit Skinny Binny Club in Winterswijk. Onder leiding van de heer Smit werd een grondige verbouwing doorgevoerd. Ook wist hij de dalende belangstelling te keren en het ledenaantal te laten stijgen. Ook nadat de heer Smit de voorzittershamer had doorgegeven bleef hij nog jarenlang actief in diverse commissies.

Daarnaast was de heer Smit ruim 5 jaar voorzitter van de Winterswijkse Tennis Club (WTC). Eén van de belangrijkste besluiten die in deze periode is genomen is de bouw van de blaashal. Dit is een belangrijke impuls geweest voor de tennisclub waarmee veel jeugdleden en senioren het hele jaar door konden spelen. De heer Smit is bijna 10 jaar vrijwilliger bij Habitat for Humanity. Daarnaast is hij al 5 jaar als beoogd voorzitter betrokken bij de Stichting Behoud Jacobskerk i.o. waar hij meewerkt aan het proces om het kerkgebouw, nu eigendom van de Protestantse Gemeente Winterswijk (PGW), af te stoten en een nieuwe bestemming te geven.