Foto: Roparun - Marco de Swart
De inschrijven voor de volgende Roparun zijn geopend. Teams kunnen zich aanmelden voor de 34ste editie die plaatsvindt van 7 tot en met 9 juni 2025. De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop, met startplaatsen in Clastres (Frankrijk) en Enshede en een finish op de Coolsingel in Rotterdam. Jaarlijks vindt de Roparun tijdens Pinksteren plaats. Dit jaar zamelden de duizenden deelnemers, verdeeld over 210 teams, ruim 4,4 miljoen euro in.
Een Roparun-team bestaat uit ongeveer 25 personen, met onder andere acht lopers die ieder in estafettevorm gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon. Fietsers, cateraars, chauffeurs, masseurs en andere teamleden ondersteunen de lopers. De Roparun bestaat uit twee routes van meer dan 500 kilometer, die elk garant staan voor een avontuurlijke herinnering. Iedereen kan een team vormen: familie, vrienden, sportclubs, bedrijven en verenigingen.
Naast het leveren van een enorme sportieve prestatie zet een team zich gedurende het jaar ook in om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit doen ze door middel van diverse acties, zoals het verkopen van loten voor de Roparun-loterij. Teams hebben de vrijheid om zelf creatieve initiatieven te bedenken; van het organiseren van een mini-Roparun op scholen of sportclubs tot het wassen van auto’s of het verkopen van oliebollen en chocoladeletters. Iedereen kan een bijdrage leveren.
Het ingezamelde bedrag wordt verdeeld over verschillende goede doelen in Nederland, België en Frankrijk, met als doel het leven van mensen met kanker zo draaglijk mogelijk te maken. De Roparun ondersteunt jaarlijks tientallen initiatieven, waaronder organisaties die pruiken maken voor zieke kinderen, de inrichting van hospices, vakantiekampen voor lotgenotencontact en informatieve bijeenkomsten.
Stel een team samen met je familie, vrienden, buren, collega’s of leden van de sportclub en meld je aan voor de mooiste estafetteloop. Inschrijven kan vanaf nu tot en met 31 december 2024.
Meer informatie en aanmelden kan vanaf nu op www.roparun.nl/meedoen.