Foto: pr WUh

In een tijd waarin beweging en gezondheid centraal staan, is er voor inwoners van Winterswijk een bijzondere organisatie. Winterswijkinbeweging, onderdeel van de WUh, stelt voor inwoners gratis een breed scala aan bijzondere fietsen beschikbaar. Van duofietsen tot rolstoelfietsen en van Easyriders tot loopfietsen, er is voor ieder wat wils.

Bij Winterswijkinbeweging draait alles om toegankelijkheid en inclusiviteit. De organisatie begrijpt dat mobiliteit niet voor iedereen vanzelfsprekend is en zet zich in om hier verandering in te brengen. Daarom biedt Winterswijkinbeweging speciale fietsen aan geschikt voor de behoeften van verschillende gebruikers.

Wat Winterswijkinbeweging zo bijzonder maakt, is het gevarieerde aanbod. Zo zijn er duofietsen, waarbij twee personen naast elkaar kunnen fietsen. Dit is ideaal voor mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben of gewoon gezellig samen willen fietsen. De rolstoelfietsen bieden uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, waardoor ook zij van een fietstocht kunnen genieten zonder hun stoel te verlaten.

Daarnaast zijn er easyriders, comfortabele driewielfietsen die extra stabiliteit bieden. Voor mensen met evenwichtsproblemen of die minder mobiel zijn, zijn dit perfecte fietsen. En dan zijn er nog de loopfietsen, een uitstekende manier om balans en coördinatie te trainen voor zowel jong als oud.

Om dit initiatief mogelijk te maken werkt Winterswijkinbeweging werkt samen met de gemeente, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Ook spelen vrijwilligers een essentiële rol in het onderhouden van de fietsen en het begeleiden van gebruikers.

 

Inwoners die gebruik willen maken van deze fietsen, kunnen eenvoudig een fiets reserveren via www.winterswijkinbeweging.nl. Hier krijgt men ook inzicht in de verschillende mogelijkheden die er zijn. Voor inwoners is het gebruik in principe gratis. Een vrije gift is natuurlijk altijd welkom. Fietsen zijn op meerder plaatsen in Winterswijk op te halen. Benefiets is er voor, duofietsen, rolstoelfiets, easyrider en de tandem. Daarnaast is er een duofiets beschikbaar bij Boerderij Terras Good Gaon – Schaapsweg 7. De diverse loopfietsen zijn beschikbaar bij Archeus, Vredenseweg 136.

 

Met dit bijzondere burgerinitiatief zet de WUh een belangrijke stap richting een inclusievere samenleving. Het biedt mensen de kans om te genieten van de vrijheid en het plezier van fietsen, ongeacht hun fysieke beperkingen. Het succes van Winterswijkinbeweging laat zien dat met de juiste inzet en samenwerking iedereen kan bijdragen aan een gezondere toekomst.

Winterswijkinbeweging brengt fietsplezier binnen handbereik van iedereen. Stap op één van de vele beschikbare fietsen en ontdek zelf het plezier en de vrijheid van fietsen. Meer info via WUh Winterswijk tel . nr. 0543 200026, E-mail info@wuhwinterswijk.nl