Foto: pr WUh Winterswijk, Wethouder Schepers, Mark van Dam (WUh) en Roel Jansen

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO), is een handelswijze waarbij bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor de impact van hun activiteiten op de maatschappij en het milieu. Een sterke betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties kan de reputatie van een bedrijf aanzienlijk verbeteren.

Dit jaar wordt in dit kader dan ook voor de zesde keer naar de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van Winterswijk gezocht. Deze ondernemer, welke door iedere inwoner genomineerd kan worden, ontvangt de Toffe Peer. Daarnaast ontvangt de ondernemer een cheque ter waarde van € 500,00 welke hij of zij aan een door hem/haar gekozen goed doel kan schenken. Uit de nominaties van 2023 werd Jansen Metal Products door de jury benoemd tot de Toffe Peer voor 2023. De jury koos Jansen Metal Products niet alleen omdat het bedrijf streeft naar groei in marktaandeel, omzet of winst, maar zich ook toegewijd heeft aan het verwezenlijken van een groter doel, namelijk het worden van de beste werkgever in de regio. De nadruk ligt vooral op samenwerking, het gezamenlijk oplossen van problemen en het vieren van successen. Maatschappelijk betrokken ondernemen is meer dan een uitmuntend werkgever zijn.

Jansen Metal Products investeert ook in de samenleving. Een bijzonder initiatief dat Jansen Metal Products heeft genomen, is het project Metal Skills Kids. Door workshops te organiseren voor alle groep zeven leerlingen van basisscholen, tracht men kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te brengen met techniek. Het bedrijf inspireert en enthousiasmeert kinderen, met als doel meer jongeren te stimuleren om technische opleidingen te volgen. Deze benadering van maatschappelijk betrokken ondernemen, waarbij niet alleen wordt gekeken naar interne bedrijfsprocessen maar ook naar de bredere impact op de samenleving, heeft Jansen Metal Products tot een voorbeeld voor andere ondernemingen gemaakt. Het bedrijf heeft niet alleen economisch succes nagestreefd, maar heeft ook oprecht geprobeerd een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van zowel medewerkers als de lokale gemeenschap. Door de toekenning van de Toffe Peer voor 2023 moedigt de WUh het bedrijf aan om op de ingeslagen weg voort te gaan en als inspiratie te dienen voor andere ondernemingen die ook naar een duurzame, betrokken en maatschappelijk verantwoorde toekomst streven. Kent u nu ook een bedrijf dat volgens u maatschappelijk betrokken is nomineer dan dit bedrijf. Men kan digitaal stemmen via https://wuhwinterswijk.nl/toffepeer

Bedrijven die ook naar invulling van hun MBO zoeken kunnen contact opnemen met de WUh. Op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur te bereiken via tel nr. 05436 200026. Langs komen kan ook ons adres is Roelvinkstraat 2.