Op maandag 8 juli start Arriva met het rijden van de zomervakantiedienstregeling in de Achterhoek, Rivierenland en Twente. Dat betekent dat er minder bussen rijden. De aangepaste zomervakantiedienstregeling geldt tot het eind van de zomervakantie in het desbetreffende gebied. Voor reizigers betekent dit dat er op sommige lijnen minder vaak wordt gereden. Dus dat er bijvoorbeeld in plaats van 4x per uur 2x per uur een bus rijdt.  Aan reizigers het advies om voor vertrek de reisplanner te bekijken op Arriva.nl | Plan je reis met bus of trein.

Zomerdienstregeling BUS
De Arriva-bussen rijden vanaf maandag 8 juli volgens de zomerdienstregeling in Gelderland en Overijssel. Op de Gelderse buslijnen in de regio Zaltbommel/’s-Hertogenbosch begint de zomerdienstregeling een week later op maandag 15 juli. De vakantiedienstregeling stopt in de Achterhoek en Rivierenland (regio midden) op 23 augustus. In Rivierenland (regio zuid) is dat 16 augustus. Een deel van de buslijnen rijdt tijdens de zomerdienstregeling 1 keer per uur, stadslijnen rijden veelal nog wel 2 keer per uur. Reizigers wordt geadviseerd om de reisplanners te checken voor hun reis.

Wat betekent de zomerdienstregeling voor de busreiziger in Twente
* Lijn 3 en lijn 9 rijden overdag 4x per uur in plaats van 6x per uur.
* Lijn 21 en 23 rijden niet, lijn 22 en 24  blijven daarvoor 2 keer per uur rijden
* Lijn 51 rijdt 1x per uur
* Lijn 53, 61, 62, 63 rijden 2x per uur in de spits in plaats van 4x per uur.
* Lijn 64, 65, 66, 80, 81 en 83  rijden 1x per uur
* Op lijn 664 vervallen 2 ritten in de ochtend.
* Verder rijden op sommige lijnen in de spits minder bussen.

Zomerdienstregeling TREIN
Op de spoorlijn Zwolle – Emmen gaat de zomerdienstregeling vanaf maandag 22 juli in. Dit betekent dat de spitstreinen niet rijden. Alle overige Arriva-treinen in Gelderland en Overijssel blijven in de zomerperiode de normale dienstregeling rijden, dit geldt op de volgende spoorlijnen:
•             Almelo – Hardenberg
•             Zutphen – Oldenzaal
•             Apeldoorn – Zutphen – Winterswijk
•             Arnhem – Winterswijk
•             Tiel – Arnhem
Aan reizigers het advies om voor vertrek de reisplanner te bekijken op Arriva.nl | Plan je reis met bus of trein.