EIBERGEN – Met enthousiasme kondigt Realcovery Inloophuis de opening van haar tweede locatie aan in Eibergen. Dit nieuwe huis voor zelfregie en herstel zal, net als de oorspronkelijke vestiging in Weerselo, een veilige en ondersteunende omgeving bieden voor
mensen die worstelen met eetstoornissen en hun naasten.

Realcovery Inloophuis is opgericht met de missie om personen die kampen met een eetstoornis, te helpen richting herstel. Door ervaringsdeskundigheid in te zetten, biedt de organisatie niet alleen steun aan deelnemers met een eetstoornis, maar ook aan hun familie en vrienden.

Nicole Roes, coördinator van Realcovery Inloophuis, benadrukt het belang van deze uitbreiding: “Met de opening van de nieuwe locatie in Eibergen kunnen we nog meer mensen bereiken die behoefte hebben aan ondersteuning en een luisterend oor. Onze ervaringsdeskundigen staan klaar om hun kennis en ervaringen te delen, zodat bezoekers zich
minder alleen en machteloos voelen.” De nieuwe dependance in Eibergen, aan de Nieuwstraat 43, die beschikbaar is gesteld door het Tussenstaphuis, zal dezelfde diensten en programma’s aanbieden als de locatie in Weerselo. Bezoekers kunnen deelnemen aan gespreksgroepen, workshops en individuele sessies met ervaringsdeskundigen. Daarnaast biedt het huis voor zelfregie en herstel een huiselijke omgeving waar bezoekers op een laagdrempelige manier steun kunnen vinden.

Realcovery Inloophuis is een vrijwilligersorganisatie die zich richt op het ondersteunen van mensen met eetstoornissen en hun naasten. Door middel van ervaringsdeskundigheid, biedt het inloophuis een unieke benadering die draait om begrip, steun en herstel. Realcovery Inloophuis werkt niet als een professionele zorgverlener, maar biedt een aanvullend netwerk
van steun door middel van gedeelde ervaringen en empathie.

Opening
Vanaf 10 juli 2024 zullen we de deuren om 15:00 openen en ben je meer dan welkom voor een kop thee, een spelletje en het delen van je verhaal. Kijk voor de openingstijden op onze website www.realcoveryinloophuis.nl of maak een afspraak via 0622645593