Foto: Ceasare Schuit

Het Nederlands-Duitse gezelschap King’s Men, dat de afgelopen jaren met haar meertalige Shakespeare voorstellingen een zeer goede reputatie heeft opgebouwd in de grensstreek, komt nu ook naar Winterswijk! In de privétuin van de Havezathe waar
ooit Kasteel Plekenpol stond, krijgt het tijdloze verhaal van KING LEAR een nieuw jasje. Met eeuwenoude bomen als coulissen en de molen als achtergrond wordt het krachtige drama met humor en lichtheid naar het heden vertaald, in de gebruikelijke
King’s Men mix van Nederlands, Deutsch, English en streektaal. Shakespeare at his best. Maar dan wel ‘zo as wiej dat doet’.

Op zijn oude dag wil koning Lear zijn land en bezit verdelen onder zijn drie dochters. Wie het mooist verwoordt hoeveel ze van hem houdt, krijgt een rijker deel. Als Lear vervolgens valse schijn beloont en oprechtheid afstraft, begint een tragedie waarin de koning zijn verstand verliest, zijn familie uiteenvalt en het land in de afgrond stort. Een tijdloze klassieker over
ouder worden en het verlies van macht. Mit voller Liebe und Leidenschaft, humor,  hartstocht en veural met onmeunig völle wille gebracht!” aldus Laurens ten Den, een van de acteurs van het gezelschap.

U kunt KING LEAR beleven op donderdag 27 en vrijdag 28 juni om 19.30 uur. Vanwege de intieme setting is het raadzaam tijdig te reserveren. U zit buiten aan bistrotafeltjes, beschut tegen regen of zon. Tijdens de voorstelling kunt u genieten van een hapje en een drankje van De Gulle Smid. Tickets en dit borrelplankje zijn te bestellen via Theater De Storm.

King’s Men maakt op energieke en hartveroverende wijze Shakespeares grote verhalen toegankelijk voor een breed publiek, in een taalmix van Nederlands, Deutsch, English en streektaal. Schwierig? Bi’j gek. No fear Shakespeare! De klassiekers worden met lichtheid en humor naar het heden bewerkt. De voorstellingen spelen open-air op bijzondere erfgoedlocaties aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens. Meer informatie via: www.kingsmen-openair.com