Kasja Burgers die haarzelf begeleidt (foto: JK Stage & Studio)

WINTERSWIJK – In een reeks van intieme samenkomsten inspireert Klimop haar bezoekers via muziek van lokaal talent. Op zaterdagavond 29 juni valt het de beurt aan de 18-jarige Kasja Burgers om de gezellige huiskamer tot concertzaaltje om te toveren.

Met een traan deelt Klimop mede dat dit misschien wel het laatste concert is op de huidige locatie. In het najaar gaat Klimop en haar 100 wekelijkse bezoekers verhuizen binnen Winterswijk en de komende maanden vraagt dat misschien wel alle aandacht. Op zaterdagavond 29 juni zal daar echter nog niets van te merken zijn.

 

In de banken Afgelopen maanden hoorden bezoekers o.a. pianowerken van Bach, klassieke etudes op altviool, eigen geschreven ballades en akoestische popmuziek. Het publiek, maximaal 30 personen, zit op het bankstel of zoekt een gerieflijke stoel uit. De entourage van Klimop zorgt voor een ontspannen setting om muzikale hoogstandjes van dichtbij te horen. Een bezoeker schreef: “Alsof het in mijn eigen huiskamer was, samen met anderen beleefde ik een muzikale reis.”

 

Kasja Burgers

In 2023 won zij als leerling van het Gerrit Komrij College de Kei van Komrij: Kasja Burgers. Afgelopen maand deed zij haar eindexamens op deze middelbare school. Haar optreden maakte diepe indruk op de jury. “Jij mag nooit, maar dan ook nooit, stoppen met het maken van muziek’, zo drukte de jury haar op het hart. Vanaf haar jonge kinderjaren speelt Kasja piano en sinds enkele jaren begeleidt zij haar eigen zangstem. Kasja zingt en speelt een breed repertoire van licht klassieke pianomuziek tot popballads met piano en zang.

Passie delen De kracht van de huiskamerconcerten zit ‘m in de intimiteit. Initiatiefnemer Leander Grooten: “Wij delen graag inspiratie van mens tot mens, zoeken naar waar je hart sneller van gaat kloppen. Muziek is daar een heel goed middel voor.” Kasja vult Grooten aan met haar drive om muziek te maken: “Ik vind het vooral erg leuk om mijn passie te delen met anderen. Ik heb er dan ook veel zin in!”

Reservering en betaling Maximaal 30 personen kunnen het concert van Kasja bijwonen. Kaarten zijn te reserveren via klimopwinterswijk@gmail.com (kosten 5 euro, te betalen aan de voordeur, pin of contant). Het entreebedrag gaat rechtstreeks naar de artiest van dienst, er is geen winstoogmerk.