Harmonieorkest Concordia. Foto: Frank Bosvelt

KOTTEN – Muzikaal beginnen en sportief eindigen, liefst met een zege. Muziekvereniging Concordia Kotten pakt op zondagmorgen 16 juni in verenigingsgebouw Wilhelmina namelijk tweeledig uit. Te beginnen met een ‘olderwets’ koffieconcert, waarbij alle geledingen aan bod komen. Na de lunchpauze zijn in de middaguren alle blikken gericht op het EK-voetbalduel Oranje-Polen, dat op een groot scherm te volgen is.

Het koffieconcert wordt afgetrapt met een optreden van het harmonieorkest. Onder leiding van Henk-Jan Heijnen brengen de muzikanten een gevarieerd programma. Na het inleidende Hymn of Brotherhood van Egbert van Groningen speelt het orkest het topwerk La Mezquita de Córdobes. Hiermee brengt componiste Julie Giroux een ode aan de beroemde kathedraal van de Spaanse stad Cordoba. Dit is tevens één van de werken die Concordia op 16 november uitvoert tijdens haar deelname aan het KNFM-concours in de Hanzehof te Zutphen.

Verder staat het werk Sala Malingna op de lessenaar. Componist Bert Appermont verbeeldt in deze intense compositie menselijke emoties als verdriet, vreugde, pijn, onverschilligheid, wroeging en hoop. De saxofoonsectie mag zich vervolgens swingend uitleven in het door Harry Richards geschreven Jazzin’ it Up. Als afsluiter brengt het orkest – hoe kan het anders op deze Oranjedag – de bekende KNVB-mars Koning Voetbal van Willy Schootemeyer. De minirettes vervolgen het programma met Counting Stars, waarna de majorettes in Waka Waka laten zien dat ze met meer attributen kunnen dansen dan uitsluitend de baton.

LINK Na de pauze laat de Beginnersgroep onder leiding van Arjan Colenbrander van zich horen. Deze leerlingen hebben zich vol enthousiasme gestort op een zestal composities, waaronder Mc Ronalds March, The Music Hill en Playing Together. Daarna brengt het LINK-orkest, dat ook wordt gedirigeerd door Colenbrander, bekende werken als A sky full of Stars, A night like This en Rolling in the Deep. Het koffieconcert wordt gezamenlijk afgesloten met dé internationale kraker van dit moment, Europapa van Joost Klein.

Na het concert staat een broodjesbuffet klaar en kunnen de Oranjeliefhebbers vanaf 15.00 uur op een groot scherm genieten van het EK-voetbal. Oranje neemt het in haar eerste wedstrijd op tegen Polen.

De zaal is open vanaf 11.00 uur, het concert begint om 11.30 uur. Een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.