• Vier speciale fietsroutes in het thema ‘Puur Genieten’ rondom Vorden
  • Samengesteld door Fietsnetwerk.nl in samenwerking met De Keuken van Hackfort

VORDEN – Fietsnetwerk.nl onthult vier fietsroutes in het thema ‘Puur Genieten’ in de Achterhoek. De routes zijn samengesteld in nauwe samenwerking met De Keuken van Hackfort. In 2024 bestaat Kasteel Hackfort 700 jaar en vinden er allerlei activiteiten plaats op het landgoed. De fietsroutes bieden een mooie gelegenheid om dit jubileum op actieve manier te vieren. De fietsroutesBij De Keuken van Hackfort draait het om ‘Puur Genieten’: genieten van al het goede uit de Achterhoek in de puurste vorm. Daarop gingen het restaurant en fietsrouteaanbieder Fietsnetwerk.nl een samenwerking aan, met als eindresultaat vier prachtige fietsroutes met elk een uniek ‘Puur Genieten’-thema.“De routes brengen je op plekken waar je de Achterhoek kunt beleven én proeven”, vertelt Wouter Terpstra, directeur van Fietsnetwerk.nl. “De thema’s variëren van kastelen, landschap en natuur, tot de bekroonde wijngaarden en streekproducten waar ook het restaurant hun ingrediënten vandaan haalt.”De routes zijn uitgestippeld aan de hand van het knooppuntennetwerk. Op die manier zijn ze voor elke doelgroep gemakkelijk te fietsen.

  1. Puur Genieten | Kastelen – 30 kmDe omgeving van Vorden staat bekend om de vele kastelen. Kasteel Hackfort is slechts één van de acht in de nabije omgeving. Op deze fietsroute worden zes kastelen gecombineerd. Bezoek onder andere Kasteel Vorden en bewonder de mooie gebouwen van Huis den Bramel en een aantal buitenplaatsen.
  2. Puur Genieten | Wijngaarden – 55 kmIn de Achterhoek vind je sinds een jaar of twintig steeds meer wijngaarden. De meeste wijnboeren werken intensief met elkaar samen in het Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers, waardoor de kwaliteit van de wijnen uitzonderlijk hoog is. Op deze fietsroute passeer je een aantal van deze prachtige wijngaarden. Van één van de wijngaarden, namelijk Erve Zonnehoeve, serveert De Keuken van Hackfort hun witte wijn.
  3. Puur Genieten | Streekproducten – 62 kmDeze route is helemaal ingericht op de lokale leveranciers waar De Keuken van Hackfort de ingrediënten haalt. Bezoek twee biologische boerderijen waar verse groenten en fruit worden geteeld voor het restaurant. Uiteraard kun je ook zelf wat lekkers meenemen voor thuis. Ook fiets je langs de Bronckhorster Brewing Company. Van deze lokale bierbrouwerij worden diverse speciaalbieren geserveerd bij De Keuken van Hackfort. Het aanbod gaat mee met het seizoen. Zo is het elke keer weer een verrassing wat er geschonken wordt.
  4. Puur Genieten | Natuur & Landschap – 72 kmNiet alleen streekproducten maken de Achterhoek zo fijn, ook het landschap en de natuurgebieden maken het streek om van te genieten. Op deze route doorkruis je meerdere landschapstypen, wat het een zeer afwisselende tocht maakt. Van heuvelachtige bossen en statige landgoederen, tot heidevelden en de groene riviervallei van de IJssel: met deze route ontdek je hoe gevarieerd de Achterhoek is.

De fietsroutes zijn te vinden op de website van Fietsnetwerk.nl en in de gratis Fietsnetwerk App.