Foto: Pr WUh

De WUh streeft er, samen met de werkgroep eenzaamheid, naar om het welzijn van Winterswijkers te vergroten en iedereen een kans tot participatie in onze samenleving te bieden. Samen willen we zo de kansen op eenzaamheid verkleinen en inwoners handvatten bieden om eenzaamheid aan te pakken. We doen dit samen met een brede coalitie tegen eenzaamheid en een aantal maatschappelijke betrokken organisaties. Eenzaamheid is een groeiend probleem in onze samenleving.

De begraafplaats is vaak een plek waar mensen naartoe gaan om troost te vinden of om herinneringen aan dierbaren te koesteren. Het project Bakkie Troost beoogt een ontmoetingsplek op de algemene begraafplaats in Winterswijk te creëren, waar mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor terecht kunnen. Het doel is om een omgeving te creëren waar bezoekers hun gevoelens kunnen delen en waar ze zich gesteund voelen. Bakkie Troost heeft als doelstelling het verminderen van eenzaamheid door een toegankelijke en gastvrije ontmoetingsplek te bieden.

Het aanmoedigen van open gesprekken over verdriet en eenzaamheid. Op de algemene begraafplaats wordt een geschikte ruimte met zitgelegenheid en faciliteiten voor het serveren van koffie en thee ingericht. De werving van vrijwilligers is inmiddels gestart en er hebben zich al een aantal vrijwilligers gemeld, maar dit aantal is nog niet genoeg om het project draaiende te houden. De bezetting van de plek zal door de vrijwilligers in onderling overleg plaats vinden.

Vrijwilligers zullen door een professionele organisatie een scholing in het voeren van gesprekken aangeboden krijgen. Voor belangstellenden wordt er op 28 maart vanaf 15:00 uur bij Boogiewoogie, Roelvinkstraat 2 een startbijeenkomst georganiseerd. Belangstellenden kunnen zich melden via aanmelden@wuhwinterswijk.nl