Op 9 mei 2024, Hemelvaartsdag, komen dertig dweilorkesten uit heel Nederland naar Groenlo om te spelen op het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap, ook wel ‘Dweilorkestendag’ in de volksmond. Het evenement staat al 27 jaar garant voor vermaak op hoog niveau, waarbij de vrolijke
klanken duizenden inwoners en dagjesmensen in de Grolse binnenstad verenigen tot één deinende massa.

Het evenement is dan wel een kampioenschap voor dweilorkesten, maar het is bovenal een gezellige
invulling van Hemelvaartsdag voor jong en oud. Woordvoerder Remco Wolters vertelt: “De muzikanten, vrijwilligers en bezoekers kijken ieder jaar weer reikhalzend naar het spektakel uit. Op acht podia verspreid door een sfeervol aangekleed Groenlo strijden achttien orkesten in de wedstrijdklasse en twaalf in de recreatieve leutklasse om de jury- en publieksprijzen.

Naast muziek is er kindervermaak en bezienswaardigheden gerelateerd aan Groenlo Vestingstad. Tel daarbij de talloze terrasjes op, waar men hopelijk in de zon kan genieten van muziek, een ijskoud drankje en gezelligheid en je hebt een perfecte invulling van Hemelvaartsdag!”

Dweilorkestendag begint om 12.00 en eindigt rond 18.00. Iedereen is welkom, entree is gratis. Ga
voor meer informatie naar www.dweilorkestendag.nl.