Foto: Tesselhof Media

Stichting Evolutio geeft danstalent in Oost-Gelderland jaarlijks de kans om te schitteren in een theatrale dansproductie. Ambitieuze dansers die het komend jaar graag bij Evolutio willen dansen, kunnen zich nu inschrijven voor de audities op zaterdag 9 en zondag 10 maart bij Dance Centre Eibergen.

In de dansvoorstellingen van Evolutio is er altijd ruim aandacht voor maatschappelijk relevante onderwerpen die dicht bij de dansers staan. Zo kwamen afgelopen voorstellingen onder meer groepsdruk, huiselijk geweld, liefde, eenzaamheid, vriendschap en armoede centraal.

Nieuw gezicht in creatieve leiding Initiatiefnemers Lidy Toebes en Tim Aafjes krijgen dit jaar in het creatieve team versterking van Hani Andary. Voor het danstalent van Evolutio is het de uitgelezen kans om te werken met de choreograaf van dansgezelschap IRON, die in 2023 de top drie van Holland’s Got Talent wist te bereiken. Met Hani willen Lidy en Tim een stevige brug slaan tussen urban en moderne dansstijlen. Ze zijn dan ook erg blij met zijn komst: “We zijn al jaren mooie dingen aan het maken met talenten uit het Oosten, het is tijd voor een frisse blik die ons ook weer opnieuw vernieuwend laat zijn”, vertelt Tim.

Audities Ben jij een getalenteerde danser en wil jij stralen in een dansproductie van Stichting Evolutio? Schrijf je dan uiterlijk 1 maart in voor de audities op 9 of 10 maart bij Dance Centre Eibergen. Je kunt auditie doen in de stijlen urban, modern en/of klassiek ballet. Je maakt kans op deelname met een (afgeronde) dansopleiding, als je danst in een wedstrijdteam of een zeer goede recreant bent. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.stichtingevolutio.nl. Heb je vragen? Neem dan per e-mail contact op via stichtingevolutio@gmail.com. Talentontwikkeling Stichting Evolutio is een regionaal dansgezelschap bestaande uit talentvolle dansers met professionele ambities. Jong danstalent krijgt dankzij Evolutio de mogelijkheid om zich in de regio verder te ontwikkelen. Veel dansers die de afgelopen jaren deel uitmaakten van Evolutio zijn inmiddels professioneel met het dansvak bezig.