Maak u klaar voor een winterse ervaring boordevol oude ambachten en sfeervolle festiviteiten bij het Achterhoeks Openluchtmuseum. Op donderdag 28 december 2023 verwelkomt het museum van 11:00 tot 16:00 uur bezoekers die kunnen genieten van workshops, demonstraties en het unieke culturele erfgoed van de regio. Met speciale aanwezigheid van de Grolse Compagnie en de Midwinterhoornblaasgroep uit Lievelde, belooft deze gelegenheid een hoogtepunt te worden van de kerstvakantie.

De Midwinterfair is dé gelegenheid om ondergedompeld te worden in de charme van vervlogen tijden en tegelijkertijd te genieten van de gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengen. Het Achterhoeks Openluchtmuseum biedt een perfect decor voor dit evenement. Bezoekers kunnen zich mee laten nemen in de omgeving vol geschiedenis en authenticiteit.

Tijdens de Midwinterfair biedt het Achterhoeks Openluchtmuseum een mooie selectie van oude ambachten om te bekijken én te ervaren. Vrijwilligers demonstreren hun vaardigheden en nemen bezoekers mee op een reis door de tijd. Van smeden tot houtbewerken en van spinnen tot zagen, er is voor elk wat wils. Kom langs om te leren van ervaren vakmensen en waar mogelijk zelf de handen uit de mouwen te steken.

Buiten de ambachten en workshops zullen op de Midwinterfair ook twee bijzondere groepen aanwezig zijn: de Grolse Compagnie en de Midwinterhoornblaasgroep uit Lievelde. Deze enthousiaste gezelschappen zullen deze dag voorzien van een extra beleving.

Wim Hofacker, voorzitter van de Stichting van het Achterhoeks Openluchtmuseum, kijkt uit naar de naderende Midwinterfair en verwacht weer een mooi aantal bezoekers: “Dit evenement is een unieke gelegenheid om bezoekers van alle leeftijden kennis te laten maken met de oude ambachten in combinatie met de decembersfeer. Het is mooi om te zien dat de vrijwilligers en standhouders zo actief bezig zijn rondom deze dag. Wij zijn er trots op dat we dit kunnen delen met de bezoekers tijdens de Midwinterfair.”

De Midwinterfair bij het Achterhoeks Openluchtmuseum belooft een dag te worden vol plezier en educatie in een sfeervolle wintersfeer. Families, jong en oud, zijn van harte welkom op donderdag 28 december 2023 van 11:00 tot 16:00 uur. Mis deze unieke kans niet om een stap terug in de tijd te zetten en te genieten van oude ambachten. Kom langs voor een gezellige dag bij het Achterhoeks Openluchtmuseum in Lievelde.