Deze kerstvakantie kan je in Museum Villa Mondriaan een Mondriaan kijkdoos maken die de regels van perspectief op zijn kop zet! Dit gaan we doen met elementen uit schilderijen van de jonge Mondriaan en onze eigen creatieve ideeën. In het museum zijn tot en met april schilderijen van Daniela Schwabe te zien die spelen met de regels van perspectief. Diepte en platte vlaken lopen door elkaar.

Je vraagt je af: “klopt het wat ik zie?” Daniela heeft deze schilderijen gemaakt door in haar atelier grote installaties te bouwen en die te fotograferen en daarna te schilderen.Deze schilderijen zijn de inspiratie voor onze eigen kijkdoos.

Op donderdag 4 januari is het Mondriaan atelier van 13:00 tot 15:30 uur geopend: je mag elk moment binnenlopen en zo lang blijven als je wilt om samen met onze kunstdocenten aan de slag te gaan. Het enige wat je nodig hebt, is een eigen schoenendoos en zin om aan de slag te gaan. De workshop is voor iedereen vanaf 5 jaar. Ouders en/of verzorgers mogen gezellig meehelpen, een kopje koffie in het café drinken of natuurlijk zelf het museum en