Ook in 2024 organiseert de Stichting Promotie Borculo weer de Nieuwjaarsduik in de Hambroekplas in Borculo.

Het is de bedoeling dat deelnemers op maandag 1 januari 2024 vanaf 13.30 uur verzamelen. De nieuwjaarsduik start om precies 14.00 uur.

Al vanaf de nieuwe gemeente Berkelland – na de gemeentelijke herindeling vanaf 2005 – is men gestart met de Nieuwjaarsduik. Er werd letterlijk de nieuwe gemeente Berkelland in gedoken, met het bekende t-shirt met de opdruk van de gemeente. Alle deelnemers krijgen elk jaar zo’n t-shirt, dit keer met het jaartal 2024 erop. Iedereen krijgt een warme Unox muts. Natuurlijk is er na afloop van de duik weer erwtensoep. Ook dit keer zijn er weer vrachtwagens die als kleedruimte kunnen worden benut.

Voor de muzikale aankleding wordt weer gezorgd door Arjan Schuurman. Voor noodgevallen is Duikteam Dive For Fun paraat. De leden van Dive For Fun hopen van harte dat ze alleen een oefenbijeenkomst hebben en dat er niemand in nood komt, zoals gelukkig ook nog nooit is gebeurd.

Mocht de recreatieplas onverhoopt bevroren zijn, dan zal de Nieuwjaarsduik worden afgelast. Houd daarom het nieuws in de gaten!