De genomineerden voor de Gelderse Kleiroze, de prijs voor het ‘haevegste streektaalnummer’ uit de Achterhoek en Liemers van seizoen 2022-2023 zijn bekend! Het zijn in willekeurige volgorde: Eric Heutinck met Deerne Claudia, Paul Mulder met Louïse uut Gries en Timo van de Sande met het nummer Gemaskerd. De prijs wordt uitgereikt tijdens de tiende editie van muziekfestival Plat Gespöld, op zondagmiddag 26 november bij de DRU in Ulft.

 

De vakjury, bestaande uit radiomakers uit Achterhoek en Liemers, maakte de top drie van artiesten bekend die dit jaar in aanmerking komen voor de jaarlijks door Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers uitgereikte prijs. Genomineerden Eric Heutinck, Paul Mulder en Timo van de Sande, die vorig jaar nog meedeed als jong talent, zullen de uitverkoren nummers spelen op het Festival Plat Gespöld dat dit jaar wordt gehouden op zondag 26 november in de theaterzaal van de DRU in Ulft. Tijdens de show krijgt het publiek gelegenheid om te stemmen op hun favoriet. De publieksstemmen en de stemmen van de vakjury worden bij elkaar opgeteld. Het lied met de meeste stemmen wordt de uiteindelijke winnaar en de artiest mag de Gelderse Kleiroze in ontvangst nemen.

Timo van de Sande

Jong talent en oude bekenden

Het programma van Plat Gespöld wordt een mooie mix van ervaren artiesten en jong talent. Naast de genomineerden treden namelijk op Christian Kuitert en Fien Snelting. Fien is afkomstig uit Megchelen en student aan het Conservatorium in Enschede. Christian maakt o.a. Nederlandstalige fluisterrock, badkamerblues en vurige folk. Christian en Fien zijn beide nieuw waar het gaat om streektaalmuziek.

Verder is het podium tijdens deze middag voor een flink deel ingeruimd voor Hans Keuper, alom bekend ambassadeur van de streektaal, leadzanger van Boh Foi Toch, schrijver van vele mooie liedteksten en muzieknummers en rasverteller. De presentatie is weer in handen van Laura van Kaam, oud-winnares van The Voice Kids.

 

Kaarten

Plat Gespöld is op zondag 26 november, van 14.00 tot ca. 17.00 uur. Tickets voor dit festival, dat een muzikale ode aan de streektaal brengt, zijn voor €12,50 te reserveren via www.dru-industriepark.nl/agenda/theater/2023/11/plat-gespold