Met uiterste precisie is de plattegrond van ‘Grol’ handmatig ingekleurd. Een uniek exemplaar dat een mooie plek in Groenlo verdient. Oud-Grollenaar Theo van Dongeren heeft zijn passie voor Groenlo nooit verloren. Als lid van de club van Old Grolschen bracht hij afgelopen zondag weer een bezoek aan het vestingstadje, ditmaal met een speciale missie.

 

Jarenlang hing de kaart in zijn woning. In 2021 vond hij het tijd om er een speciaal plekje voor te zoeken in zijn geboortestad. Destijds verhinderde een lockdown de officiële opening van de VVV en daarmee de kans om de kaart tijdens het officiële moment aan te bieden. Nu is alsnog een flinke groep mensen getuige van de mooie donatie van de heer van Dongeren.

Namens het VVV-bestuur nam secretaris Ted Geerdinck de minutieus ingekleurde kaart in ontvangst. Hij sprak zijn complimenten uit voor de enorme hoeveelheid werk die dhr. Van Dongeren heeft verzet om de kaart handmatig in te kleuren. Het resultaat mag er zijn. De VVV is heel blij met deze prachtige kaart. Het biedt de vrijwilligers nog meer kansen om bezoekers informatie te geven voor een prettig verblijf in het vestingstadje.

De onthulling:

Na de officiële overhandiging van de wandkaart, kreeg de groep uitleg van NMTO-bestuurslid Mirjam Lageschaar over de plannen voor het Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog. De leden van de club van Old Grolschen zijn blij dat ze zo betrokken kunnen blijven met het vestingstadje Groenlo.