Provincie Gelderland werkt aan de provinciale weg N318 tussen Varsseveld en Aalten. De werkzaamheden worden in drie delen uitgevoerd in verband met de bereikbaarheid. Op maandag 11 september start Provincie Gelderland met het eerste deel en sluit de weg af voor doorgaand verkeer tussen de rotonde Aaltenseweg en rotonde Gendringseweg.

 

Wegwerkzaamheden en verkeershinder

De provinciale weg (N318) tussen Varsseveld en Aalten is toe aan onderhoud. De bovenste laag van het asfalt wordt vernieuwd, er komen nieuwe markeringen op de weg, de verlichting wordt onderhouden en enkele bewegwijzeringsborden vervangen. Daarnaast worden op een aantal zijwegen van de N318 de beschermingsblokken vervangen met grasbetonstenen. Hierdoor kan vooral landbouwverkeer beter de N318 op rijden. Ook wordt het fietspad ter hoogte van atletiekvereniging AVA verbreedt tot een parallelweg.

 

Verkeershinder door afsluiting

  • 11 september t/m 13 oktober: De N318 vanaf de rotonde Aaltenseweg (Varsseveld) tot aan de rotonde Gendringseweg is afgesloten. Beide rotondes zijn wel open voor verkeer.
  • 16 oktober t/m 20 oktober: De N318 vanaf Lintelo-Haltseweg tot de rotonde Aladnaweg (in Aalten) is afgesloten. Rotonde Gendringseweg is afgesloten. De rotonde Aladnaweg blijft open voor verkeer.
  • 23 oktober t/m 27 oktober: De N318 is dicht tussen de kruising met de Bredevoortsestraatweg en de kruising met de N313 (Hamelandroute). De kruisingen zijn wel open voor verkeer. Dit betekent dat verkeer vanuit Varsseveld, Aalten nog in kan rijden via de Ringweg.

 

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer tussen Varsseveld en Aalten rijdt om via de N18 Varsseveld-Lichtenvoorde en de N313 Lichtenvoorde-Aalten. Fietsers kunnen het fietspad langs de N318 blijven gebruiken en worden als dat nodig is ter plekke omgeleid. De omleidingsroutes geven we aan met borden langs de weg en op www.bereikbaargelderland.nl.

 

Samen overlast verminderen 

Bij het werken aan de weg doet provincie Gelderland er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes worden zo kort mogelijk gehouden. Met als resultaat een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig doorstroomt.