DOETINCHEM – In de Achterhoek is de sector Zorg en Welzijn nog steeds grootste sector met 25.500 banen. Er is al een langere periode een tekort aan personeel en de vraag naar nieuwe medewerkers blijft groeien. Steeds meer Achterhoekers denken er over na om te gaan werken in deze grote sector, maar zijn ook op zoek naar informatie. Welke functies zijn er allemaal? Wat heb ik nodig of moet ik kunnen om in aanmerking te komen voor een baan?

 

Daarom vindt op dinsdag 18 april van 18:30 uur tot 20:30 uur de derde editie van ‘Ontmoet de sector Zorg en Welzijn in de Achterhoek’ plaats bij het Graafschap College (locatie J.F. Kennedylaan) in Doetinchem. Bij de laatste editie in oktober zijn er 220 bezoekers aanwezig geweest. Ook op 18 april zijn er weer verschillende ontmoetingspleinen waar werkgevers, opleiders en loopbaanadviseurs in gesprek gaan met de bezoekers. Bij deze editie zijn er meer dan 40 stands te bezoeken.

 

Met deze activiteit kunnen werkzoekenden een beter beeld krijgen van de kansen en de mogelijkheden binnen de sector. De aanwezige werkgevers krijgen juist de kans om te laten zien wat voor vacatures zij hebben en om toekomstige medewerkers te ontmoeten. Meer weten over opleidingen richting de sector Zorg en Welzijn? Maak dan kennis met (regionale) opleiders. Deelnemers kunnen een speciaal kijkje nemen op de Zorg-afdeling van het Graafschap College waar de opleidingen worden gegeven in de speciaal ontwikkelde klaslokalen. Naast werkgevers en opleiders zijn er ook loopbaanadviseurs aanwezig om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld het financieren van een opleiding. Er is deze avond een open inloop. Aanmelden is dus niet nodig