WDV verliest ook seizoensslot

 

Voor de laatste competitiewedstrijd ging WDV op bezoek bij Wageningen. Na de plotselinge seizoenshervatting kwam WDV niet meer in het ritme en verloor bijna alle wedstrijden. Nu wachtte een lastige wedstrijd aangezien Wageningen al jaren tot de Gelderse top behoort.

 

Net als veel andere wedstrijden leek de wedstrijd gelijk op te gaan met ook goede kansen, maar vallen de resultaten de verkeerde kant uit. Bij Thomas Esselink kwam een schijf op de toch te staan. Met behulp van combinaties probeerde Thomas de schijf terug te winnen, maar de tegenstander speelde nauwkeurig en won de partij. Erik Oonk leek een goede stand te hebben, maar vergat een combinatie die de tegenstander een doorbraak opleverde en tevens de partij. Theo Stoverinck liep ook in een combinatie die de tegenstander een dam opleverde. Theo probeerde het hierna nog wel, maar bleek kansloos waarna WDV al vroeg tegen een 6-0 achterstand aankeek.

 

Hierna werd de score nog wel wat dragelijker gemaakt. Frits Zegelink hield de kopman van Wageningen keurig in bedwang met uiteindelijk een gelijkwaardige remise. Henk Sonderen probeerde een aanval op te zetten, maar de verdediging van zijn tegenstander stond solide met ook hier remise als resultaat. Tenslotte was er toch nog een positieve noot. Erik ten Hagen wist in het middenspel voordeel te krijgen wist dit naar een winnend eindspel te spelen. Hiermee is Erik tevens bovenaan de topscorerslijst geëindigd van de Gelderse Hoofdklasse.

 

Het seizoen is voor WDV beter om te vergeten. Na de hervatting werd nog slechts één punt behaald en is WDV teleurstellend op de voorlaatste plaats geëindigd. Volgende week speelt WDV nog wel in de landelijke beker en kan het seizoen wellicht nog wat kleur geven.