Nu het eindelijk weer mag, musiceren voor een volle zaal laat ook Concordia Kotten deze kans niet onbenut. Omdat het publiek zo lang heeft moeten wachten, pakken de Kottenaren gelijk flink uit met een dubbelconcert. Daartoe reist ook zustervereniging Concordia Beltrum op zaterdagavond 16 oktober af naar Kotten.

‘’We zijn blij en opgelucht dat we eindelijk weer eens mogen doen waarvoor we wekelijks repeteren en dat is een mooi concert geven’’, vertelt voorzitter Agnes Hengeveld van Concordia Kotten. ‘’Dit optreden met Concordia Beltrum zat al eerder in de planning, maar corona zat ons flink dwars. Het is fijn dat we hen nu dan toch mogen ontvangen.’’

Het optreden is een vervolg op het succesvolle XXL-concert dat beide harmonieorkesten op 1 december 2018 verzorgden in de Mariakerk in Beltrum. Nu is het de beurt aan de Beltrumse naamgenoot om van zich te laten horen in Kotten.

Beide orkesten, die onder vertrouwde leiding staan van dirigent Henk-Jan Heijnen, komen met een gevarieerd en compact programma.

Solist De ‘thuisploeg’ trapt af met een ode aan Anton Bruckner in de St. Florian Chorale van componist Thomas Doss. Hoofdschotel is Der Magnetberg (‘Eine Geschichte aus 1001 Nacht’); een zeer beeldend werk van Mario Bürki. Trombonist Sjoerd Kruisselbrink, die onlangs met glans slaagde voor zijn D-diploma, soleert in het werk Morceau Symphonique van Alexander Guilmant. Tenslotte worden de avonturen van Tin Tin verklankt in een arrangement van Johan de Meij.

De Beltrumse harmonie neemt het programma na de pauze over. Zij opent met Shenandoah van Frank Tichelli. Vervolgens horen we de bekende The Phantom of the Opera in een arrangement van Johan de Meij, dan volgt het klankrijke werk October (Eric Whitacre), waarna de gasten besluiten met Paris Montmartre in een bewerking van Toshio Mashima.

Reserveren Het uitwisselingsconcert in verenigingsgebouw Wilhelmina aan de Meester Meinenweg 1 in Kotten begint om 20.00 uur. Gratis toegangskaarten zijn te reserveren via www.concordiakotten.nl of laat je registreren aan de deur. Uitsluitend toegang met coronapas of testbewijs. Een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.

 

(Foto: Truus Stotteler)