Na jaren van planvorming en voorbereiding hebben Stadt Vreden en gemeente Winterswijk nu samen Trigonium Vastgoed B.V. geselecteerd als beoogd ontwikkelaar voor het GaxelGrens/zWorkCenter. Het centrum wordt straks dé plek waar Nederlandse en Duitse grensoverschrijdende diensten elkaar treffen en versterken.

Eerder al besloot de gemeenteraad van Stadt Vreden positief over de aanstelling van de ontwikkelaar. Dinsdag 13 juli heeft ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk groen licht gegeven om de samenwerkingsovereenkomst op te stellen.

Belangrijke stap
“Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het dienstencentrum. Al jaren werken we intensief samen met Stadt Vreden om de realisatie van het dienstencentrum op de grens werkelijkheid te maken. Nu nadert het moment waarop we het stokje overdragen. Ik heb er vertrouwen in dat Trigonium Vastgoed de door ons ingezette lijn constructief zal voortzetten. Ze omarmen ons gedachtegoed en hebben laten zien over de juiste mensen en middelen te beschikken om de ontwikkeling tot een succes te maken”, zo concludeert wethouder Inge klein Gunnewiek.

GaxelGrens/zWorkCenter
Het GaxelGrens/zWorkCenter wordt een plek op de grens waar Nederlandse en Duitse bedrijven zich kunnen vestigen om internationale samenwerkingen te versterken. Het centrum biedt ruimte voor internationale ontmoetingen, heeft verschillende kantoortypen beschikbaar en het centrum heeft twee voordeuren en twee adressen (één in Nederland en één in Duitsland). Hierdoor kun je als bedrijf optimaal profiteren van de voordelen van beide landen op bijvoorbeeld het gebied van grensoverschrijdende dienstverlening, arbeidsrecht en sociale wetgeving, maar ook als het gaat om kennisdeling.