De gemeente Winterswijk wil de samenwerking met Explorius Vastgoedontwikkeling bij de ontwikkeling van het Cultuurkwartier beëindigen. Ze gaat het plangebied nu in eigen beheer ontwikkelen.

In december heeft Explorius een Integraal Ontwikkelplan voor het Cultuurkwartier opgeleverd. Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan beoordeeld en komt tot de conclusie dat het ontwikkelplan niet voldoet aan de eisen die de gemeente heeft gesteld. Dan gaat het onder meer over een geringer aantal vierkante meters voor retail en horeca en het idee om zorgwoningen te bouwen in plaats van vrije sector woningen. Bovendien gaat het plan van Explorius uit van een tekort van 2,5 miljoen. Het college stelt de gemeenteraad daarom voor de samenwerking met Explorius te beëindigen.

Meer in onze televisie-uitzending van vrijdag 29 januari